Geri Dön
Vedat Milor’a hak vermemek elde değil

Vedat Milor’a hak vermemek elde değil

Yemek yerken belli bir standart olmalı tabii. Sonuçta vücudumuza girecek olan besinin lezzetli olması seçim yapmamızda en önemli konu. Ancak son yıllarda bu işin biraz suyu çıktı. Vedat Milor da bu konuda isyan etti.

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Gastronomi dünyası sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla büyüdü(!) Herkes gurme, herkes diyetisyen, herkes yemek uzmanı. Haliyle yemekten anlayan da anlamayan da yemek üzerine konuşuyor. “Şurada şöyle bir tatlı yedim inanılmaz” “Bir vegan yemeği yapıyorlar harika” “Şurada bonfile yemeden dönme” gibi klişe cümleler birbirini takip ediyor. Haliyle bizleri de etkiliyorlar ister istemez. Beğenmesek bile mecburen “beğeniyoruz” çünkü bir mahalle baskısı oluşuyor üzerimizde. “Beğenmedim” demek adeta suç haline geliyor. Sonuçta karşımızdaki “yemeğin uzmanı”…

Haberin Devamı

Gurmelik meselesinde bu kadar uzman(!) varken yemek yapma konusunda da bi bu kadar kişi var. Mutfakta patates kızartan Instagram’da #aşçı #food diye hashtag kasıyor, nick alıyor. Haliyle böyle duruma ünlü gurmemiz Vedat Milor tepki gösterdi. Alakasız yiyecekleri birbirine katıp yemek yapanları Twitter’da eleştirdi. Peki Vedat bey haklı mı?

Neden her şeyi karıştırıyorlar?

Karpuz kabuğunu haşlayıp etle beraber sote eden mi dersiniz, kuzu etinin yanında balık koyanlar mı dersiniz, pırasanın yanında armut mu dersiniz (bunlar hep farazi, henüz denk gelmedim, inşallah yoktur böyle bir şey)… İlginç ilginç şeyler karşımıza çıkıyor. Vedat bey bu durumu eleştirdi işte. Alakasız tatları birbirine katıp yemek yapan sözde aşçı ve bunu beğenen gurmelere seslendi. Bu kadar saçma yemekleri neden beğeniyorsunuz? Bence sonuna kadar haklı bu isyanda Vedat bey. Tamam yemeği süslemek isteyebilirsiniz ancak bu kadar abartmamak lazım. Sonuçta sadece karnımızı doyurmamız gerekiyor, şova gerek yok.

Haberin Devamı

Bol porsiyonlara gerek yok

Ayrıca bol bol koyulan porsiyonları da eleştiriyor. Sonuçta yenmeyecek yemekleri tabağa koyup bir kısmını yiyip bir kalan kısmı çöpe attırmak çok saçma. Yiyemeyeceğin yemeği alıp heba etmemek lazım. İsraf iyi bir şey değil.

Sonuç olarak Vedat Milor yerden göğe kadar haklı. Arkasında durmak gerek.

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler