Geri Dön
Venüs retrosu aslında ne? Karma ve 2020 yılının hissettirdikleri...

Venüs retrosu aslında ne? Karma ve 2020 yılının hissettirdikleri...

Bir Venüs retrosu aldı başını gidiyor... Venüs retrosu aslında ne? Peki biz neler yapabiliriz? Bizi bekleyen süreç nedir? Karma döngüsü nasıl işler? Gelin bu sorulara Molatik olalım...

Gözde Nur KESER
Gözde Nur KESER

Bütün astroloji severler az çok bilir. Bir Venüs retrosu aldı başını gidiyor... İhanetler, çarpık ilişkiler, kadınlardan gelecek tehditler bütün astrologların dilinde pelesenk olmuş durumda. Peki biz neler yapabiliriz? Bizi bekleyen süreç nedir? Kim bu Venüs? Karma döngüsü nasıl işler? Aklımızda cevap bekleyen çok sorumuz var. Fakat cevaplara geçmeden önce biraz Venüs'ü size tanıtmak ve bir diğer adıyla güzeller güzeli Afrodit'in hikâyesini anlatmak istiyorum.

Haberin Devamı

Afrodit diğer adıyla aşk ve ihanet...

Yunan mitolojisinde biz onu Afrodit olarak biliriz. Aşk ve güzellik tanrıçası. Roma mitolojisinde ise Venüs olarak nitelendirilmiştir. Günümüz astrolojisinde Venüs aşk, sevgi ve güzellik enerjisini yansıtır. Tıpkı Afrodit gibi, fakat her Afrodit'in bir Lucifer yüzü mutlaka vardır. İşte bu retro bize içimizdeki karanlık tarafla yüzleşmeyi, yaktığımız canların bize ödeteceği bedeller olduğunu öğretmeye geliyor. Yani Afrodit artık çektiği acıları bir kenara bırakıyor! Lucifer oluyor ve en can alıcı yüzüyle sekiz yıllık döngüsünü son kırk dört günde tamamlamak için gümbür gümbür geliyor.

Retro etkileri...

Venüs sekiz yılda bir aynı burçta retro hareketi gerçekleştirir. Yani bundan tam sekiz yıl önce 2012 yılında yine İkizler burcunda bir retro yapmıştı. Bu dönemde sekiz yıl önce attığınız adımların sonuçlarını alabilirsiniz. Bu sonuçlar sekiz yıl önce ne ektiğiniz ile ilgili değişiklik gösteren sonuçlar olacaktır. Yarattığınız bir karma var ise bunun bedelini ödeyebilirsiniz. Kısaca çuvaldızı kendimize sertçe batırmamız gereken bir dönemdeyiz. Fakat bu sekiz yıl içerisinde haksızlığa uğradığınız konular, kalbinizi kıran insanlar, alamadığınız paralar ve uğradığınız iftiralar varsa eğer retro sizden yana! Kısaca sistem bizden 2021 yılına temiz bir giriş yapmamızı istiyor. Ve bizi buna ciddi anlamda zorluyor. Sanırım kendimizi sorgulamalı ve süreci savaşmadan kabullenmeliyiz. Peki bu retro hangi burçları nasıl etkiler? Dediğinizi duyar gibiyim. Retrodan en fazla etkilenecek burçlar hava grubu olarak nitelendirilen Kova, İkizler ve Terazi burçları olacaktır. Zira retro bir hava grubu burcunda seyretmektedir. Ve doğal olarak kendi takım arkadaşlarına kaçınılmaz sürprizleri olacaktır.

Haberin Devamı

Genel etkileri yorumlamaya devam edersek; biten ilişkilerin ani geri dönüşleri söz konusu olabilir. İlişkisi olan çiftlerde aldatılma ve gizli olayların açığa çıkması gündeme gelecektir. Bu dönemde sırlarımızı anlatmamalı ve özelimizi kendi içimizde yaşamaya özen göstermeliyiz.

Haberin Devamı

Eski sevgililerin hortlama dönemi

Bu dönem eski sevgililer bol bol kendini hatırlatabilir, aklınızı karıştırabilir. Ayrıldıklarınız sizinle tekrar iletişime geçmek isteyebilir. Ama unutmayın biten bitmiştir! Geçmişte kalanın gelecekte yeri olmaz... Bunu sık sık kendinize hatırlatın. Özellikle Kova burçları için bu etki çok hakim diyebiliriz.

Karma yaratmamalıyız!

Karma en temel haliyle bir verme ve alma yasasıdır. Karma bize her zaman seçeneklerimiz olduğunu ve bu seçenekler içerisinde kendi seçimimizin sorumluluğunu almamız gerektiğini hatırlatır. Unutmayın! Karma kaderle iç içedir. Ama özgür iradeniz seçimlerinizi etkiler. Kader sadece yolları gösterir. Hangi yolu seçeceğiniz tamamen insiyatifinizdir.

Karma yaratmamanın sırrı ise affetmektir. İşin aslı bu...

2020: Değişim çok yakın...

Venüs retrosu aslında ne Karma ve 2020 yılının hissettirdikleri...

Değişmeyen kalmayacak evet! 2020 yılı bizi başından beri her açıdan zorlayan bir yıl olmaya devam ediyor. Hız kesmeden üst üste gelen felaket zincirleri ve salgın hastalıklar bize artık durmamız gerektiğini söylüyor. Dur, dinle, hisset! Bu yılı üç kelime ile özetlersek sanırım en doğru kelimeler bunlar olurdu. Evren, insanlığı zorlayıcı bir maceraya ve bu macera ardından gelecek büyük değişime hazırlıyor. Ben bu süreçte kendimi koza dönemini tamamlayan bir tırtıl olarak nitelendiriyorum. Her şey bittiğinde küllerinden doğacak, kozasını yırtacak ve uzun ömürlü bir kelebek olacağım. Tıpkı dönüşümünü tamamlayan bütün insanlar gibi. Süreç savaşmak için şans vermeyecek kadar güçlü. Böyle bir durumda yapılacak yegâne şey zamanın akışına ayak uydurmaktır.

Benzer İçerikler