Artan turşu suyu yemeklerde nasıl değerlendirilir?
Birçok kişi özellikle artan turşu suyu ile ne yapacağını bilemez. Fakat ister turşunuz ev yapımı olsun ister dışardan almış turşu suyunu ikinci kez kullanabilirsiniz. Artan turşu suyu ile ister tekrar turşu kurun isterseniz de yemeklerinizi lezzetlendirmek için diğer kullanım alanlarından faydalanın. Peki, turşu suyu yemeklerde nasıl değerlendirilir?
1

Gülşah Karaman
Turşu suyu içmenin özellikle sporcular için sayısız faydası bulunuyor. Birçok sporcu kas krampları ve çeşitli ağrılarla savaşmak için turşu suyu tüketiyor. Yapılan bilimsel araştırmalara göre turşu suyunun krampları hafifletmek için sudan daha iyi bir içecek olduğu bulundu. Ayrıca turşu suyu, dehidrasyona bağlı olarak vücutta meydana gelen su ve tuz kaybını yerine koymada çok etkilidir. Peki, turşu suyunun yararlarından faydalanmak için yemeklerde nasıl kullanabiliriz?
2

Balık ve tavuklarınızı marine etmek için kullanın
Turşu suyu, hafif asidik yapısı, tüm aromaları içinde barındıran lezzetiyle diğerlerinden çok farklı bir konumda. Balık ve tavuk etlerinin marinasyonunda özellikle salatalık turşusunun suyu kullanılıyor. Bir kilitli torbanın içerisinde, turşu ve turşu suyuyla marine ettiğiniz tavukları kızartarak kullanırsanız, soslara banmalara doyamayacağınız bir yemek haline gelir. Ayrıca bu yöntemi eti marine ederken de kullanabilirsiniz.
3

Soslar ve hamurişleri
Bazı hamurişi ve soslara az miktarda turşu suyu ekleyerek lezzetini ve kıvamını artırabilirsiniz.
4

Sirke yerin kullanın
Turşu suyu ayrıca sirke görevini de üstlenecektir. Özellikle salatalarınıza ve çorbalarınıza sirke yerine turşu suyu kullanabilirsiniz. Ancak turşu suyuna ek olarak tuz eklerken dikkatli olun. Turşu suyunda yeterince sodyum olduğundan, bu yemeklerinizin çok tuzlu olmasına sebep olacaktır.
5

Yeniden turşu yapabilirsiniz
Artan turşu suyu ile tekrar turşu kurabilirsiniz. Turşu suyunu ikinci kez kullanmanın bir sakıncası yoktur.Hatta turşunuzun daha hızlı olmasını sağlar.
6
