İHA
Bu zeytinler lezzetini pamuk ipliğinden alıyor! 10 günde bir...
Balıkesir’in Edremit ilçesinde zeytin işleme mevsimi devam ederken tamamen doğal fermente sistem ile yapılan çevirme siyah zeytinler büyük rağbet görüyor. Bu çevirme siyah zeytinlerin lezzet sırrı ise pamuk ipliğine bağlı. "Çevirme siyah zeytin nasıl yapılır?" diye merak edenler işte cevabı...
1

Balıkesir'in Edremit bölgesinde yağlık cinsi ağaçlardan özenle toplanan siyah zeytinler, zeytin işleme tesislerine özel kasalarda getiriliyor. Burada seçmeden geçen zeytinler özel bir yöntem ile çevirme siyah zeytin olarak işleniyor.
2

Hatasız siyah zeytinler özel teneke ambalajlara konulduktan sonra bir miktar tuz, yeteri kadar zeytinyağı ve sirke ile fermantasyon işlemi için karıştırılıyor.
3

Fermantasyon sırasında çıkacak gazların tahliyesini sağlamak için de kapakların ağzına belli bir ölçüde pamuk ipliği sıkıştırılarak kapatılıyor. Böylece zeytinler ideal ortamda 10 günde bir çevrilerek 6 ay boyunca kapakları açılmadan sağlıklı bir şekilde fermante ediliyor.
5

Topladığımız zeytinleri tek tek seçerek kusurlu olanları ayırıyoruz. Tamamen hatasız zeytinleri tenekelerimizin içerisine belli miktarda tuz, zeytinyağı ve sirke koyarak başka hiçbir katkı maddesi koymadan işliyoruz.
6

Bu tenekeler içerisine koyduğumuz zeytinleri çevirerek yaklaşık 6 ay doğal fermantasyona tabi tutarak sofralar sunulacak hale getiriyoruz.
7
