AA
'Domatesin reçeli mi olur?' diyenler bile tadına bayılıyor!
"Doğu'nun Çukurovası" olarak nitelendirilen Iğdır'da en fazla üretilen ürünlerden olan domates, kadınların hünerli ellerinde reçele dönüşüyor. Üretilen ürünlerin birçoğuna Iğdır'ın yanı sıra yurdun farklı kentlerinden yoğun talep gelirken domatesten reçel yapıldığını duyanlar da bu reçele ayrı ilgi gösteriyor. E-ticaret üzerinden satışı yapılan domates reçeli adeta yok satıyor
1

Iğdır'da Küllük köyündeki 45 dönümlük arazide kurulan bir işletmede, yörenin eski lezzetleri geçmişteki yöntemlerle üretilip gün yüzüne çıkartılarak satılıyor.
3

Iğdır'ın verimli topraklarında üretilen domatesler, doğa köyüne getirilip burada çeşitli işlemlerden geçirildikten sonra tadına ender rastlanır bir lezzet haline geliyor.
4

İlk domates reçelini üretmeye başladıklarında duyanların şaşırdığını anlatan Çiğdem Yıldız, "Bu reçeli bir kez tadan bir daha vazgeçemiyor. Iğdır'da yıllardır domates ekiliyor, salçası, turşusu ve konservesi yapılıyor, yemeklerde kullanılıyor.
5

Biz de buna bir fark katarak reçelini yaptık. Domates reçeli çok beğenildi ve çok tutuldu. Domatesi reçel olarak değerlendirdik, biz de kazandık, çiftçimiz de kazandı" dedi.
6

'Domatesin reçeli olur mu?' diyenler de tadınca çok beğeniyor
Iğdır domatesinden çok fazla ürün üretildiğini ama reçel üretiminin ilgi çekici olduğunu aktaran Muhabbet Sinay da şunları kaydetti:
7

"Iğdır'ın ekonomisinde önemli yeri olan domatesi farklı bir tatla değerlendirerek ekonomimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. 'Domatesin reçeli mi olur?' diyen insanların bu reçeli tattıklarında çok beğendiklerini gördük.
8
