Yenmeyecek kadar olgunlaşan meyvelerle ne yapılır?
Uzun zamandır bekleyen olgunlaşmış meyveleriniz varsa onları çöpe atmak yerine çok kolay tariflerle yeniden kullanabilirsiniz. Yenmeyecek kıvama gelen bu meyvelerle, reçel, pestil veya kek gibi lezzetler elde edebilirsiniz. İşte olgunlaşmış meyveler ile yapabileceğiniz tarifler...
1

Olgunlaşmış meyveleri çöpe atmak yerine onlarla harika lezzetler çıkarabilirsiniz. Olgunlaşan meyvenin şeker miktarı artığı için tatlıları, reçelleri ve daha birçok tarifleri rafine şekersiz hazırlayabilirsiniz.
Kaçırılmayacak indirim fırsatlarından yararlanmak için tıklayın
2

Tatlıların içinde kullanabilirsiniz
Olgunlaşmış birçok meyveden harika tatlılar yapabilirsiniz. Tatlılara katacağınız şeker yerine olgunlaşmış meyve kullanarak daha sağlıklı tarifler elde edebilirsiniz. Örneğin olgunlaşmış muz ile şekersiz harika muffinler hazırlayabilirsiniz.
3

Nasıl yapılır?
Malzemeler; 3 adet olgunlaşmış muz, 2 su bardağı yulaf ezmesi, 2 adet yumurta çeyrek su bardağı süt, 4 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı vanilin. Üzeri için; 1 çay bardağı ceviz. Ceviz hariç tüm malzemeleri mutfak robotundan veya blenderdan geçirin. Muffin kalıplarına eşit olarak paylaştırın. Üzerlerine kırılmış ceviz içi serpin. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
4

Dondurup smoothie yapabilirsiniz
Olgunlaşmış meyveleri kullanmanın en kolay yöntemlerinden biri de smoothie yapmak... Daha lezzetli olması için meyvelerinizi önceden dondurup kullanabilirsiniz. Sorbe ya da dondurma yapabilirsiniz. Meyve suyu veya meyve püresinden yapılan bir çeşit tatlı olan sorbe de yazın rağbet edilen tatlılardan biri... Dondurmadan daha kolay yapılabilen tropikal sorbe tarifi için işte malzemeler...
5

Nasıl yapılır?
2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon kabuğu, 1 su bardağı ananas, 1 su bardağı mango ve 1 su bardağı kivi. Eğer meyveleriniz olgunlaşmamışsa 2 su bardağı şeker ekleyin. Su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatın. Sonrasında karışımı soğutup blendera alın. Diğer meyveleri de içine ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bir gece kadar buzlukta bekletin. Dilerseniz üzerini meyvelerle süsleyebilirsiniz.1 büyük elma, 1 muz, 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi, 1 yemek keten tohumu, 250 ml süt. Bütün malzemeleri pürüzsüz olana kadar blender da karıştırın. Afiyetle tüketin.
6

Sorbe ya da dondurma yapabilrsiniz
Meyve suyu veya meyve püresinden yapılan bir çeşit tatlı olan sorbe de yazın rağbet edilen tatlılardan biri... Dondurmadan daha kolay yapılabilen tropikal sorbe tarifi için işte malzemeler; 2 su bardağı su, 1 yemek kaşığı limon kabuğu, 1 su bardağı ananas, 1 su bardağı mango ve 1 su bardağı kivi. Eğer meyveleriniz olgunlaşmamışsa 2 su bardağı şeker ekleyin. Su, limon suyu ve limon kabuğunu kaynatın. Sonrasında karışımı soğutup blendera alın. Diğer meyveleri de içine ilave edip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bir gece kadar buzlukta bekletin. Dilerseniz üzerini meyvelerle süsyeyebilirsiniz.
7

Mükemmel reçeller yapabilirsiniz
Farklı olgunlaşmış meyveleri kullanarak reçel yapabilirsiniz. Bahar mevsiminin vazgeçilmezi çilek ile işte reçel yapımı... Malzemeler; 1 kilo çilek, Çeyrek su bardağı şeker (olgunlaşmış meyve kullandığınız için şeker miktarını az kullanın), 1 çay kaşığı limon tozu, 1 tatlı kaşığı tereyağı (isteğe bağlı) köpürmesini engelliyor.
8

Çilekleri güzelce yıkıyıp ve geceden şekere yatırın. Suyunu bırakınca orta ateşte kontrollü şekilde kaynatın ve ara ara karıştırın, ezilmemelerine özen gösterin. Kaynamaya başlayınca limonu ve tereyağı ekleyip kıvamı alana kadar kaynatın. Kaynama süresi en fazla 45 dakika sürecektir. Kaynayan reçellerikavanozlara bölün ve ağızlarını sıkıca kapatın. Dilerseniz ters çevirip bekletebilirsiniz. Jöle kıvamına gelen reçelinizi afiyetle tüketebilirsiniz.
9

Sağlıklı pestil yapabilirsiniz
Un, su, şeker ve nişasta kullanmadan sağlıklı pestil yapabilirsiniz. Malzemeler; 2 kilo olgunlaşmış elma, 3-4 adet olgunlaşmış armut, 2 adet olgunlaşmış şeftali ve 2 kilo olgunlaşmış siyah üzüm. Meyvelerin çekirdeklerini ayıklayıp büyük bir tencereye doğrayın ve kısık ateşte meyveler ezilene kadar kaynatın. Bu sırada dibi tutmaması için sık sık karıştırmayı ihmal etmeyin. İyice pişmiş olan meyveleri blender yardımıyla püre haline getirin. Tepsilere ince olacak şekilde koyup güneşte kurumaya bırakın. Kuruyan pestillerinizi dilediğiniz şekilde katlayın serin ve güneş görmeyen yerde saklayın.
10
