Geri Dön
Youtube, TikTok'a Shorts ile rakip olabilir mi?

Youtube, TikTok'a Shorts ile rakip olabilir mi?

Sosyal mecralar birbirlerini takip etmeye devam ediyorlar. Önce Instagram, Snapchat’ten rol çaldı, Story özelliğini getirdi. Sonrasında ise birçok özelliğin bünyesine kattı. Bu defa gelen haberler ise Youtube’un TikTok’a rakip olacağı yönünde. Youtube kendi 'TikTok'unu çıkarmaya hazırlanıyor. Shorts ismini vereceği uygulama ile Youtube, TikTok’a rakip olabilir mi? Molatik olduğumuz konu Youtube’un TikTok’a rakip üreteceği Shorts…

Selçuk Bulut
Selçuk Bulut

Son yılların en ünlü sosyal medya mecralarından birisi TikTok. Kullanıcıları, videoları, canlı yayınlarıyla sürekli gündeme geliyor. Ancak gelen son haberler TikTok’un tahtını sallayacak gibi duruyor.

Haberin Devamı

Youtube'un 'Tiktok'u Shorts mu olacak?

Sosyal medya mecraları birkaç yıldır ‘esinlenme’ modasıyla karşı karşıya. Bunu önce Snapchat’i satın almak isteyip alamayınca Snapchat özelliklerini Instagram’a getirerek Snapchat’i adeta bitirdi. Bir de Story özelliğine filtreleri ekleyince Snapchat geri planda kaldı. Son olarak Twitter’da aynı mecraya adımını attı ama Instagram’daki kadar tutmadı.

Youtube da malum video mecrası. Her saniye binlerce dakikalık videolar yükleniyor platforma. Ancak son yıllarda TikTok kendisine büyük bir rakip olarak çıktı. Shorts ismini verdiği hizmetinin beta sürümünü yayınladı. 12 aydır test ettiği Shorts ile TikTok’un tahtına aday.

Shorts, TikTok’u geçebilir mi?

Haliyle akıllara "Shorts, TikTok’u geçebilir mi?" sorusu gündeme geldi. Veriler ışında bakacak olursak, sorunun cevabı "Evet" gibi. Sadece beta uygulaması ile 3.5 milyar görüntülenme elde etmiş Shorts. TikTok’un ise bu rakamı 1 milyar dolayında. Tabii bunda Youtube’un büyük kullanıcı kitlesine sahip olması etkili. Youtube kullananlar Shorts’u da kullanmaya başlarlar ayrı uygulama kullanmak yerine.

Haberin Devamı

Bakalım Shorts da TikTok gibi kendi camiasını oluşturup, fenomenlerini ortaya çıkaracak mı?

selcuk.bulut@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler