Yay'da dolunay neler söylüyor?

Dolunay hayatımıza daha fazla hareket ve sorgulama getirmekte.

Sevgili okurlar, bugünlerde Boğa burcunda dikkat çekici bir gezegen birikimi (stelyum) yaşadık. Sahip olduğumuz şeyler, güven ihtiyacımız, istikrar ve bize keyif vermesini beklediğimiz konularda eskisi gibi olmayan ve yenilik, değişim içeren koşullarla karşılaştık. Şimdi 23 Mayıs’ta Yay burcunda gerçekleşecek olan dolunay dikkatimizi yeni konulara ve farkındalıklara yöneltmekte. Bu dönemde ardı ardına pek çok gezegenin İkizler burcuna ilerlediğini de göreceğiz. Güneş’in ardından, Venüs ve Jüpiter de İkizler burcuna ilerlemekte.

Haberin Devamı

23 Mayıs’taki dolunay İkizler-Yay ekseninde fikirlerimiz, inançlarımız ve iletişim alanında yeni bir farkındalık getirmekte. Bugünlerde düşüncelerimizi, bakış açımızı gözden geçirmek ve bazı önemli sonuçlarla karşılaşmak durumunda olabiliriz. Bu dolunay aynı zamanda ne kadar anlaşılır olduğumuz ve düşüncelerimizi ne kadar iyi organize ettiğimiz ile de yakından ilgili. Bu yeni dönemde pek çok konuda daha hızlı, esnek ve çok yönlü olmak durumundayız. Dolunay haritasında Terazi burcunun yükselmesi karşılıklı konuların, ilişkilerin de son derece hareketli ve bazı tartışmalara açık durumuna geldiğini göstermekte. Bu dolunayda sorumluluklara ve kurallara dikkat etme, işle ilgili konuları önemseme teması da var. Bugünlerde aşkta ve ilişkilerimizde, sosyal konularda yeni değerlendirmeler ve muhasebeler içinde olabiliriz. Mücadele gezegeni Mars dolunay ile gergin bir açı kuruyor. Bu durum özellikle inançlarımız açısından tartışmalı konuları daha çok gün yüzüne çıkarabilir. Kısaca bu dönemde fikirlerimizin, inançlarımızın öne çıktığını ama bu konularda uzlaşının pek de kolay olmayabileceği görülmekte.

Sizler aynı zamanda astrolojik haritanızda İkizler-Yay burçlarının hangi eksenlerde olduğuna bakabilirsiniz. (tüm burç olarak). Bu evlerin konularında daha fazla farkındalık, muhasebe ve bazı değişikliklere gitme ihtiyacı duyabilirsiniz.

Yükselen burcunuza göre dolunayın etkileri

23 Mayıs civarında dolunayın etkilerini daha belirgin farkedebillirsiniz. Eğer yükselen burcunuz Koç ise bu dönemde uzaklarla ilgili konular, yabancılar ya da düşüncelerinizi paylaştığınız durumlar, akademik ya da eğitsel işler daha çok dikkat çekebilir. Tersine gidebilecek ya da uyuşmazlık konusu olabilecek durumlara da dikkat etmek gerekebilir. Boğa ise finansal bir konu, eşinizin ya da ortağınızın para durumu hakkında yeni koşullar gündeme gelebilir. Ortaklı işler, miras, borçlar gibi konular, kimi zaman endişe içeren bir durum dikkat çekebilir. Bu dönemde düzen, sağlık ve hizmet konuları da sizi daha çok meşgul edebilir. İkizler ise bu dönemde başkalarından alacağınız fikirler ve tepkiler öne çıkıyor. Karşılıklı konular, evlilik ya da ortaklıklar konusunda daha çok şey yapmak isteyebilirsiniz. Aynı zamanda yaratıcı olduğunuz uğraşlar, aşk ve mutluluk açısından oldukça hareketli günlerdesiniz. Yengeç ise bu dolunay sırasında işle ilgili konular, çalışma ortamınız, düzen, sağlık ve organizasyon gerektiren işlere daha fazla dikkat etmeniz ve uğraşmanız gerekebilir. Ayrıca bu dönemde eviniz, aileniz, anne-babanız ve toprağa yönelik konularla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Aslan ise bu dönemde aşkta, sevdiklerinizle ilgili konularda önemli sonuçlar ve değerlendirmeler gündeme gelebilir. Duygusal olarak önemsediğiniz bir konuda kendinizi ortaya koymak isteyebilirsiniz. Arkadaşlar ve gruplar açısından da dışadönük günlerdesiniz. Başak ise bu dönemde evinizi, anne-babanızı ya da yerleşimi ilgilendiren konularda yeni bir sonuç ve muhasebe gereği ortaya çıkabilir. İş ve ev arasında bir farkındalık yaratmak durumunda olabilirsiniz. Para durumunuz, kazançlar ve gelirleriniz yönünde de aktif davranabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğer yükselen burcunuz Terazi ise yakın çevrenizde hareketlilik, görüşmeler ve iletişim daha dikkat çekici hale gelebilir. Kardeşler, yakınlar ya da komşularla ilgili sonuçlar ve aynı zamanda kişisel açıdan önemli kararlar dikkat çekiyor. Bu dönemde eğitim, kafaca meşgul olduğunuz konular ve yolculuklar da önemli sayılır. Akrep ise bugünlerde para durumunuz, kaynaklarınız ve gelirlerinizle ilgili önemli sonuçlar gündeme gelebilir. Ortaklı işlerden gelen imkanları kullanabilirsiniz. Ancak gizli kalan ya da tam göremediğiniz durumlar içinde de olabilirsiniz. Yay ise bu dönemde şahsi ya da ailevi konulara odaklanmak ve ilişkilerinizle ilgili bazı muhasebeler yapmak isteyebilirsiniz. Karşılıklı bir konu gözden geçirilebilir. Bu durum gelecek beklentilerinizi ya da gruplarla, arkadaşlarınızla ilgili konuları da etkiliyor olabilir. Oğlak ise bu dönemde hassasiyet içeren durumlar, psikolojik açıdan sizi bağlayan koşullar, ruh-beden dengeniz açısından daha kırılgan koşullar söz konusu olabilir. Düzen, iş hayatınız ve ya da size fedakarlık getiren koşullar üstünde daha çok durabilirsiniz. Mesleki işler, medeni durumunuzu ilgilendiren konular öne çıkabilir. Saka ise bu dönemde düşüncelerinizi aktarmak, yazmak ve hareket içeren konularda son derece faal ve verimli olabilirsiniz. Eğitim, görüşmeler ve ziyaretler dikkat çekebilir. Uzaklar ve akademik alanda da canlılık var. Balık ise bu dönemde evinizle, yerleşiminizle ilgili sonuçlar daha sık gündeme gelebilir. Ev ve iş arasında yeni bir denge kuruluyor olabilir. Ayrıca ortaklı işler, paylaşımlar da öne çıkabilir.

Haberin Devamı