Geri Dön
2019'da ne dinleyeceğiz?

2019'da ne dinleyeceğiz?

2018’i salladık, önümüzde daha parlak bir dünya var gibi. Bilemeyiz tabii... Müzik dünyası da sanki bu değişim döneminden nasibini aldı. 2019’un ilk ayında neler dinledik, daha güzel günler görecek miyiz? Şöyle bir bakalım.

Sebla Koçan
Sebla Koçan

2019’un ilk ayını bitirmemize az kaldı. Müzik dünyası da uzun zamandır bugünü bekliyormuş gibi bir atağa geçti.

Haberin Devamı

Hayko Cepkin Dorock XL’da ne yaptı?

Yerli müzik dünyasının en beklenen isimlerinden biri Hayko Cepkin’di. Cepkin’in 'Kabul Olur' ve 'Dans Et' adını verdiği iki yeni şarkısı yayınlandı.

Ve müzisyen, şarkıların yayınlandığı günün ertesinde Beşiktaş Dorock XL’da muhteşem bir performansla Hayfan’larını coşturdu. 2005’ten bu yana dinleyicisini hiç yanıltmayan Cepkin, performans öncesinde ortalığı 80’ler Lynrd Skynrd kafasına evriltmişti. Konser öncesinde ön saflarda yerimizi aldığımızda, perdelerden yansıyan geri sayımı gördük. Cepkin, her zaman olduğu gibi kimseyi bekletmedi. Zaten kendisinin de beklemekten hazzetmediğini bildiğimiz için, heyecanla 5 dakikadan geri saydık. Perdeler açıldı, Cepkin belirdi. Sonrası malum… Malumun ilanı gibi değil yani. Malumun kükremesi…

Haberin Devamı

2019da ne dinleyeceğiz

'Kabul Olur', Cepkin’in daha önce Molatik’ten Andaç Üzel’in de yazdığı gibi, bir 40 yaş şarkısı. Daha önce Barış Manço’nun 'Göğe Bakalım' serisi için yaptığı 'Yeni Bir Gün' cover’ını anımsatıyor. His olarak tabii… Doğu ezgileri Hayko’nun brutal vokalinde eriyor. Kendisi yapı olarak köprüleri yakmaktan hiç çekinmeyen, hatta yakılacak başka köprü varsa onu da başarıyla yakma potansiyeli taşıyan biri. Bunu 'Kabul Et'in ortasında başlayan brutal’den de anlayabiliyoruz. Yani, “Hayvan terli” sözüyle işaret ettiği şey bu aslında. Ve evet, 'Kabul Olur' son derece kabul edildi. Hayfan’lar da şarkının hakkını verecektir.

İstanbul Trip'ten 'Kural Ne Bilmiyorum'

İstanbul Trip, 'Kural Ne Bilmiyorum' adlı yeni single’larını yayınladı. Şarkı Spotify’da parladı. Hip hop’ın önlenemez yükselişi kabul olur. Ceza’nın da yeni kayıtlarının hazırlıklarında olduğunu hatırlatalım. İstanbul Trip hiç şaşmamış. 'Kural Ne Bilmiyorum' güçlü bir şarkı. Saldırgan, asabi, bir çeşit akıncılar. Norm Ender rüzgarları esiyor. Norm da yeni kayıtlarını çalışıyor diye umuyoruz. Norm’un 'Enderground'u Spotify’a yeni geldi ama 'Aura'sı 2017’yi sallamıştı. Norm’dan yeni 'Kaktüs'ler gelecektir.

Foals’a dikkat

Yabancı müzik dünyasının en heyecanla beklediğimiz gruplarından biri, Grammy adayı 'Mantra'yı yüzümüze çakan Bring Me The Horizon. Yeni albüm 'amo' henüz çıkmadı ama beklemeye devam. Foals maçta ilk yarıyı kazandı diyebiliriz. 'Exits' rakipleri terleten, çok güçlü bir şarkı.

Haberin Devamı

Ariana Grande '7 Rings'le “Kusura bakmazsanız hip hop’ta da büyük oynamayı severim” diyor. Grande’ın sesi tartışmasız. Sevgilisi Mac Miller’ın yaşamını yitirmesi sonrasında en doğru limana, yani müziğe sığındı. '7 Rings' dövmeli kızların çeşitli dertleri olduğundan dem vurarak başlıyor. Kendisiyle dalga geçen tatlı bir stili var. Grande, hayatta istediğiniz her tür parayı ve statüyü elde edebileceğinizi ama önemli olanın buna saygı duyulması olduğunu vurguluyor. Altın gol…

Radiohead ocağımızı yakar. 'III Wind' karanlık koylarda geziyor. Thom Yorke’un sound’unu tartışmaya kapatalı epey oldu. Yorke, “Mesafeni korursan kimse sana zarar veremez” diyor. 'Hastalıklı rüzgârlar'ın yolda gelirken kendi kendine patlayacağını, bazı sözlerin de asla konuşulmadan eriyip gideceğini söylüyor. Sakin olmayı ve bunun içine duygu katmamayı öğütlüyor. Thomas Edward Yorke’un karşısında ceketinizi iliklemeyi unutmamalıyız.

Haberin Devamı

2019’un diğer dikkat çeken şarkıları içinde Geffalstein ve The Weeknd işbirliği 'Lost in the Fire'; Sigrid’in 'Don’t Feel Like Crying'; Calvin Harris ve Rag’n Bone işbirliği 'Giant' da var.

Beklenen isimler içinde The Cure, UNKLE, bir de hayatını kaybeden Dolores O’Riordan’ın The Cranberries albümü 'In The End' var. 2019 müzik dünyası bu kez Şampiyonlar Ligi gibi. Bekleyip göreceğiz.

Benzer İçerikler