Geri Dön
Loreen 'Is It Love'la gecikmeli de olsa Fas-İsveç kombini yapıyor

Loreen 'Is It Love'la gecikmeli de olsa Fas-İsveç kombini yapıyor

Eurovision Şarkı Yarışması'nı hem 2012'de hem de 2023'te kazanan Loreen, bu kez yoluna 'Is It Love'la devam ediyor. Oryantal tınısıyla dikkat çeken 'Is It Love', Loreen'in bugüne kadar eksik kalan Fas-İsveç kombinini en sonunda tamamlamasına yardımcı oluyor ve diskografisine iyi bir halka ekliyor.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Can Bonomo'nun katıldığı 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda 'Euphoria' ile şampiyon olan İsveçli şarkıcı Loreen, şansını bu önemli yarışta bir kez daha denemiş ve 2023'te bu kez de 'Tattoo' ile ülkesi İsveç'e bir birincilik daha kazandırmıştı. Vokal performansından aurasına, karanlık ve duygusal tarafından yüksek doz dans moduna kadar Avrupa pop sahnesinde kendine özel bir stil yaratan Loreen, Eurovision haricinde de 'var' olduğunu ispatlama döneminde.

Haberin Devamı


O aslında Eurovision'dan ibaret değil

Daha önce 'Euphoria' sonrasında yarım kalan "Ben Eurovision'dan ibaret değilim" çabası az biraz sonuçsuz kalsa da Loreen bu kez aynı hatayı yapmamakta kararlı. Bunun son kanıtı ise 'Tattoo' sonrasında yayınladığı son single'ı 'Is It Love' oldu diyebiliriz rahatlıkla.

Oryantal tınısı fark yaratıyor

Türkiye'de de çok sevilen Loreen, tam da bizlerin gönlünü ekstra fethedecek bir işle sahalara döndü. 'Is It Love' onun Fas kökenini hatırlatıyor ve sahip olduğu oryantal tınısı sayesinde sadece kafadan değil kalpten de nokta atışlı bir gol atıyor.

Üstelik sadece Türkiye, Fas ya da Yunanistan gibi "Abla azıcık göbek atalım ya" moduyla harekete geçtiğinde karşılık bulamayacağı yerlerde değil bilakis Avrupa'nın en Batı'sında da bir ilgiyle karşılanıyor.

Haberin Devamı


İsveç, Norveç, Belçika ve Hollanda'da listeye girdi

Loreen'in son hit'i 'Is It Love', şarkıcının ülkesi İsveç'in resmi single listesi Sverigetopplistan'da 13 numara yükselmiş durumda.

Komşu Norveç'te 34 numaraya, Belçika'nın Flamanya bölgesinde 32 numaraya yükselen 'Is It Love', Hollanda'da ilk 100'e -henüz- giremese de ilk 100'ün hemen dışındaki ilk yeni şarkı olarak yani 'Tip 1'de kalarak aslında hiç de fena bir başarı elde etmemiş durumda diyebiliriz.

'Euphoria' kadar olmasa da vitaminine varıldı bile

Loreen'in niceliksel açıdan ses getiren, kocaman bir hit olmasa da muhakkak dikkat çeken epey perküsyonlu, epey oryantal ve epey Fas havasının en modernize hali onun genel stili bazında da doğru ve gerekli bir adım.

Türkiye'de henüz 'Is It Love' bir 'Euphoria' kadar radyo hit'i olamasa da onu bilenler ve sevenler çoktan şarkının vitaminine vardı bile.


Yerel motifler ile evrenseli birleştirme becerisi

Loreen'in 'Euphoria' sonrasında eksik kaçan yerel tadına en sonunda ikinci Eurovision zaferi sonrasında artık gecikmeli de olsa eğilmesi ise bu işin en güzel kısmı. Loreen, Fas-İsveç kombinini yaptığı noktada yani yerel motifler ile evrenseli buluşturma noktasında herkeslerden farkını ortaya koyduğunda asıl büyük gücünü göstermiş olacak.

Haberin Devamı

'Is It Love' doğru bir örnek ama elbette yalnızca bir ilk adım. Devamında da Loreen bu kafayla ilerlediğinde bir Eurovision şarkıcısı olmanın dışına en sonunda çıkmış olacak.

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler