Geri Dön
Dua Lipa 'Houdini' ile albüm öncesi zaman kazanmak istiyor olabilir

Dua Lipa 'Houdini' ile albüm öncesi zaman kazanmak istiyor olabilir

Merakla beklenen yeni Dua Lipa albümü için geri sayım başladı. 'Future Nostalgia'yı takip edecek yeni Dua Lipa albümünün çıkış şarkısı olarak seçilen 'Houdini' daha ilk dinlemede bile sınıfı geçse de yeterince eğlenceli mi, orası bir soru işareti...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Son yılların en büyük müzik olaylarından biri elbette Dua Lipa'nın muazzam yükselişi ve güncel ana akım pop sound'unda artık 'belirleyici', 'yön gösterici' konuma erişmesi. Arnavut kökenli İngiliz şarkıcı Dua Lipa, özellikle Mart 2020 tarihli ikinci stüdyo albümü 'Future Nostalgia' ile adeta yeri göğü inletmişti. 'Don't Start Now'dan 'Physical'a, 'Break My Heart'tan 'Levitating'e adeta cayır cayır bir başyapıt olan, her biri ayrı ayrı hit olan bu şarkıların haricinde şahane bir bütünlük de barındıran 'Future Nostalgia' aslında Dua Lipa'nın tam olarak yürümesi gereken yolu göstermesi bakımından olumlu olsa da bundan sonrası adına çıtayı fazlasıyla yükseklere çekmesinden ötürü biraz da 'kaygılandıran' bir tarafa da sahipti. Dua Lipa'nın bugüne kadar yayınladığı şarkılar arasında gözettiği ve kotardığı nitelik ve nicelik dengesi, şarkıcının sonraki işleri için elbette umut vericiydi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve yeni Dua Lipa albümünün de müjdesini veren 'Houdini' tam da bu beklentiyle dinlendiğinde hem büyük bir avantaja sahip hem de bir noktada az biraz beklentileri karşılayamamasıyla da üzücü bir çizgide.Son yılların en büyük müzik olaylarından biri elbette Dua Lipa'nın muazzam yükselişi ve güncel ana akım pop sound'unda artık 'belirleyici', 'yön gösterici' konuma erişmesi. Arnavut kökenli İngiliz şarkıcı Dua Lipa, özellikle Mart 2020 tarihli ikinci stüdyo albümü 'Future Nostalgia' ile adeta yeri göğü inletmişti. 'Don't Start Now'dan 'Physical'a, 'Break My Heart'tan 'Levitating'e adeta cayır cayır bir başyapıt olan, her biri ayrı ayrı hit olan bu şarkıların haricinde şahane bir bütünlük de barındıran 'Future Nostalgia' aslında Dua Lipa'nın tam olarak yürümesi gereken yolu göstermesi bakımından olumlu olsa da bundan sonrası adına çıtayı fazlasıyla yükseklere çekmesinden ötürü biraz da 'kaygılandıran' bir tarafa da sahipti. Dua Lipa'nın bugüne kadar yayınladığı şarkılar arasında gözettiği ve kotardığı nitelik ve nicelik dengesi, şarkıcının sonraki işleri için elbette umut vericiydi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan ve yeni Dua Lipa albümünün de müjdesini veren 'Houdini' tam da bu beklentiyle dinlendiğinde hem büyük bir avantaja sahip hem de bir noktada az biraz beklentileri karşılayamamasıyla da üzücü bir çizgide.

Haberin Devamı

Asla bir albümün sırtlayıcısı değil

Dua Lipa'nın geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Houdini' single'ı başta BBC Radio 1'daki esprili promosyon eğlencesiyle adeta bir nevi Miley Cyrus'tan 'Flowers' etkisi yaratmıştı. 2023'ün hemen başında yayınlanan 'Flowers' sadece bu yıl değil son dönemin, hatta belki de Kanadalı şarkıcı The Weeknd'in pandemi dönemine damga vuran 'Blinding Lights'ından beri en büyük ve tartışmasız hit'i olmayı başarmıştı. Böylesine devasa bir başarıdan sonra Dua Lipa, Adele, Harry Styles ve Ed Sheeran gibi 'her daim hit beklenen' büyük pop yıldızlarının işi aslında zorlaşmıştı. Dua Lipa, 'Flowers' hegemonyasında geçen 2023'ün son büyük sürprizlerinden birine imza atmayı başardı. Önce güzel haberi verelim, yeni Dua Lipa albümünün müjdesini veren 'Houdini' iyi bir şarkı. İngiliz synthpop grubu Talk Talk'un 1984'te yayınladığı ve 2003 yılında No Doubt tarafından yeniden yorumlanmasıyla daha da geniş kitlelerce tanınan 'It's My Life' şarkısındaki ara melodiye yakınlığıyla daha kafadan 'tanıdık' hissi veren 'Houdini' prodüksiyon olarak da Madonna'lara selam gönderilen video klibiyle de sınıfı geçen bir şarkı. Üstelik şarkının dinlendikçe daha da keyif veren kısmı niteliksel ve elbette niceliksel bazda da pozitif gelişmeler. Ama asla bir albümün çıkış şarkısı olmayı kaldıracak güçte bir şarkı ya da albümün 'sırtlayıcısı' da değil tabii ki.

Haberin Devamı

En güçlü silahını albüme saklamak istiyor olabilir

Fakat 'Houdini' epeydir Dua Lipa'dan iddialı bir '0 kilometre şarkı' beklentisindeki dinleyici için ne kadar doyurucu ve ne kadar çarpıcı, orası aslında bir soru işareti. Üstelik merakla beklenen yeni Dua Lipa albümünün çıkış şarkısı olacak kadar iddialı mı, aslında ilk etapta değil. Zaman içerisinde sosyal medyanın etkisiyle ciddi niceliksel başarılar kazanabilir ama 'Future Nostalgia' ile kıyasladığımızda 'Houdini' mesela 'Don't Start Now'dan çok daha az eğlenceli ve daha az ilk etapta çarpıcı. 'Future Nostalgia'nın diğer hit'leri 'Physical', 'Break My Heart' ve albümün zaten en baştan gizli ve en büyük hit'i olan 'Levitating'ten dahi biraz geride olan 'Houdini' elbette sevilecek ama yıllar sonra hatırlandığında öyle 'en büyük Dua şarkısı' olarak anılması epey zor. Bu noktada şunu da unutmamak gerekiyor elbette, Dua Lipa bir önceki albümünde 'Levitating'i 5'inci single'a saklayarak aslında sağlam bir zaman kazanmış ve albümünün uzun ömürlü olmasını sağlamıştı. Elimizi vicdanımıza koyalım, bir aradan sonra Dua Lipa yeni bir iş yaptığında otomatik olarak herkes kafadan dinleyecek o şarkıyı. E hal böyle olunca Dua Lipa'nın da albümünün en güçlü silahını ilk sırada çıkarmak istememesi ve gücünü, vitaminini albüme saklamayı seçmesi stratejik bazda o kadar da yanlış bir hareket değil. Dolayısıyla muhakkak Dua Lipa bu işin sonrasını da ince eleyip sık dokunmuştur. 'Houdini' iyi ama efsanevi güzellikte iyi değil, şu an için sınıfı geçiyor, zaman içinde de kendini daha da sevdirecek. Dua Lipa'dan elbette çok daha iyileri de mutlaka gelir, gelmeli, gelecektir de.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler