SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

SAĞLIK - GENEL SAĞLIK HABERLERİ

Üzüntü ve kaygıya sevk edebiliyor! Kanser hastalarına özel 8 beslenme önerisi

Son yıllarda tedavi yöntemlerinde çok önemli ilerlemeler yaşansa da kişinin günlük yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kanser, özellikle beslenme konusundaki etkileri nedeniyle hastaların ve ailelerinin daha fazla endişelenmesine neden olabiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Aybala Akkülah, vücudu besleyici gıdalarla desteklemek, tedaviye bağlı yan etkilerle mücadele etmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kanser hastalarına beslenmede dikkat edilmesi gerekenleri anlatarak, önemli önerilerde bulundu.

Uykusuz gecelere son! 5 adımda sağlıklı bir uyku çekmek mümkün

Uyku, sağlıklı bir yaşam için hayati öneme sahiptir. Her vücut organı ve dokusunun etkili bir şekilde çalışabilmesi için yeterli uykuya ihtiyacı vardır. Uzun süreli yetersiz uyku ciddi fiziksel bozulmalara, ardından psikiyatrik rahatsızlıklara, bilişsel kayıplara ve sonunda ölüme neden olur. Ancak acı gerçek şu ki çoğu insan vücudunun ihtiyaç duyduğu yeterli kalitede uykuyu alamıyor. Peki neden ve bu sorun nasıl çözülebilir?

Her içi su dolu kabarcık patlatılmaz! Tek bir hamleyle enfeksiyon kapabilirsiniz

Yeni aldığınız bir ayakkabı ayağınıza vurduysa ya da herhangi bir yeriniz yandıysa o bölgenin su toplaması çoğu zaman kaçınılmazdır. Zarar gören bölgede biriken suyun genelde patlatılması gerektiği bu şekilde yaranın daha hızlı iyileşeceğine dair bir inanış vardır. Ancak ne yazık ki böyle bir şey mümkün olmadığı gibi su dolu kabarcığı patlatmak durumu daha da ciddileştirebilir.

Sosyal medyadaki mutluluk pozları gerçek mi yoksa gerçeklikten kaçış mı?

Mutluluk pozları özgüveni de artırıyor, yapay bir imaja da neden olabiliyor. Mutluluk pozlarıyla insanların kendilerini diğerleriyle kıyasladığı bir ortam bulabildiklerini ifade eden uzmanlar, sosyal medyayı kullanırken insanların kendilerini sürekli olarak başkalarıyla karşılaştırmasının mükemmeliyetçilik duygusunu körüklediğini de söylüyor. Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, sosyal medyada mutluluk pozlarına olan ilgi ve ‘sanal mutluluk’ konusunu değerlendirdi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.