Geri Dön
Amy Winehouse'un ölümünü neden 'normal' bulmalıyız?

Amy Winehouse'un ölümünü neden 'normal' bulmalıyız?

Amy Winehouse'un 27 yaşında hayatını kaybetmesinin üzerinden tam 8 yıl geçti... Birçoklarımız için 'daha dün gibi'ydi o üzücü gün. Peki şimdi ne düşünüyorsunuz? 'Amy Winehouse güzellemeleri'nin her yıl giderek daha da azalması canınızı sıkıyor mu? Onun ölümünü 'doğal' bulanlara tepki göstermek mi istiyorsunuz? Ya da çoktan bu üzücü ölümü kabullendiniz mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Unutulamayacak izler bıraktı

Soul, caz, pop... Amy'nin müzik tarzına ne derseniz deyin, size kalmış. O bir yıldız. İsterseniz rock'çı olun isterseniz rap'çi... Fark etmiyor. Amy, kısacık ömrünü hızlı, dolu dolu yaşadı. Bazı ruhların bu dünyanın vahşiliğini kaldıramaması gibiydi onun vedası. Onu daha fazla tutamazdık bu dünyada. Sansasyonları, aşkları, delirişleri, duygusallığı, gelgitleri, kıyafetleri... 27 yıllık ömrünün özellikle son 4-5 yılını gözümüzün önünde yaşadı. Unutulamayacak izler bıraktı.

'Bu dünya için fazla'lar...

İlk 5 yıl şoktaydık. Asla inanamadık onun bu kadar erken hayatını kaybetmesine. Ama artık yavaş yavaş kabullenme safhasına geçiş yaptık. Kanıksadık artık onun yokluğunu hatta son dönemde. Hâlâ zorlanıyoruz belki ama artık Amy gibi ruhların, 'bu dünya için fazla' olduklarını düşünmeye başladık. Duygusal açıdan daha fazla acı çekemezdi Amy. Gitmek istiyordu ve elinden geleni ardına koymadı, gitmek için elinden geleni yaptı.

Tabii ki 'güzelleyeceğiz' ama...

Amy'nin ölüm yıl dönümünde yazılan güzellemelerin sayısı her geçen yıl daha da azalacak. Hatta belki 20 yıl sonra "Ya arkadaşlar, kafayı mı yediniz, bugün koskoca Amy'nin ölüm yıl dönümü, nasıl sallamazsınız?" diye isyan bile edeceğiz. Amy'nin erkenden gitmesinden ötürü çıkartmamız gereken tek bir şey var bence. Değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabullenmek, hatta normal karşılamak zorundayız. Tabii ki Amy Winehouse'u 'güzelleyeceğiz' ama onun gibi hassas ve üretken birinin, bu dünyanın vahşiliğini kaldıramamasını da gayet doğal bir süreç olarak yorumlamaya bir an önce başlamamız gerekiyor...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler