Geri Dön
Billie Eilish sadece dijital dünyanın yıldızı mı?

Billie Eilish sadece dijital dünyanın yıldızı mı?

Kim ne derse desin bu yıl müzik sektörünün en büyük yıldızlarından biri Billie Eilish oldu... İstediğiniz kadar "Ay öyle albüm mü olur be?" filan deyin, istediğiniz kadar Demet Akalın'a bağlayıp "Albümü dinlerken harcadığım vakti bana geri verin" diye isyan edin, gerçeği değiştiremeyeceksiniz.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

İki sene önce bir EP ile müzik dünyasına adım atan Billie Eilish, bu yıl ortalığı kasıp kavurdu. Depresif imajı, mız mız ama trend şarkıları, minimalliği, henüz 17 yaşında olması... Daha da önemlisi bu dijital çağın gerektirdiği 'yıldız' kavramına cuk diye oturması!.. Billie Eilish, 'When We All Fall Asleep, Where Do We Go?' adlı albümüyle antidepresan bağımlısı neslin tavşan atleti olmuş durumda.

Haberin Devamı

Radyo ve müzik kanallarında daha geride

Billie Eilish'in albümündeki her şarkı hit olmuş durumda. 'When The Party's Over', 'Come Out And Play', 'Bury A Friend', 'Wish You Were Gay'... Ama şimdilik en büyük hit'i 'Bad Guy'. Bu şarkı neredeyse her ülkenin dijital müzik listesine girmeyi başardı. Radyo & TV çalınma listelerinde daha düşük bir başarı elde etse de, dijital listelerde patladı. Estonya'sından Hollanda'sına, Türkiye'sinden Norveç'ine kadar Amerika ve Avrupa kıtalarını sallamayı başardı.

Eskiyi güncelleme vakti

Bu 'dijital başarı'yı yorumlamak kolay aslında. Billie Eilish genç kuşağı etkilemeyi başarıyor. Sound olarak, sözel olarak, minimal tarz olarak şu anda hem gençliğin sembolü olan dijital dünyanın hem de geleceğin yıldızı. Henüz 17 yaşında Britney Spears'ların, Christina Aguilera'ların yakaladığı başarıya dijital müzik platformlarında ulaşması da 'eski kanalları artık güncellememiz' gerekliliğinin en somut kanıtı...

Haberin Devamı

can.sisman@milliyet.com.tr

Bunlar da ilginizi çekebilir:

- Billie Eilish 17 yaşında ama müziğini yetişkinler dinliyor
- Billie Eilish’in son şarkısı Bury a Friend ve mutluluğu inşa etmek

Benzer İçerikler