Geri Dön
Gossip grubu dağıldı mı?

Gossip grubu dağıldı mı?

2000'lere damga vuran Gossip grubundan uzun bir süredir haber alamıyoruz. Haliyle "Gossip grubu dağıldı mı?" diye merak ediyoruz. Gelin son duruma göz atalım...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Gossip grubu üyeleri

Amerikalı pop-rock müzik grubu Gossip, 1999 yılında kuruldu. Solist Beth Ditto, gitarist ve basçı Nathan Howdeshell (ya da diğer bir adıyla Brace Paine) ve baterist Kathy Mendonça'dan oluşan 3 kişilik gruba konserlerinde bir dönem Christopher Sutton da eşlik etti. Mendonça'nın 2003 yılında gruptan ayrılma kararı almasından sonra yerini Hannah Blilie aldı. Blilie, tıpkı solist Ditto gibi grubun belkemiği olmayı başarmıştır. Hatta grubun en çok ses getiren 2009 tarihli albümleri 'Music for Men'in de kapağında Blilie'nin bir fotoğrafı yer alır.

Gossip albümleri

Gossip grubu bugüne kadar 5 albüm kaydetti. İlk iki albümünü 'The Gossip' adıyla yayınlayan grup, üçüncü albümlerinden itibaren yalnızca 'Gossip' adını kullanmaya başladı. Grubun bugüne kadar yayınladığı albümler şunlardır: 'That's Not What I Heard' (2001), 'Movement' (2003), 'Standing in the Way of Control' (2006), 'Music for Men' (2009) ve 'A Joyful Noise' (2012) Grubun tüm dünya tarafından tanınmasını sağlayan albümleri 'Music for Men'dir.

Gossip ve 'Heavy Cross'

Gossip grubunun tüm dünya tarafından tanınmasını sağlayan hit şarkıları 'Heavy Cross'tur. Şarkı, özellikle kıta Avrupası'nda büyük bir hit olmayı başarmıştır. İngiltere'de 37 numaraya yükselen 'Heavy Cross', Almanya'da 2, İsviçre'de 2, Avusturya'da 4, Belçika'da 3, İtalya'da 4 numaraya yükselmiştir. Fransa'da 94, Almanya'da ise tam 97 hafta resmi single listelerinde yer alarak 2000'lerde yayınlanmış en başarılı single'lardan biri olmayı başarmıştır.

Gossip şarkıları

Gossip grubu, 'Music for Men' albümü öncesine kadar daha indie rock/alternatif rock sularında gezinirken, 'Music for Men'le beraber daha popüler bir sound'u benimsemiş ve daha çok dans-punk odaklı pop-rock şarkıları kaydetmişlerdir. 'Love Long Distance', 'Pop Goes the World', 'Men in Love', 'Perfect World', 'Move in the Right Direction' ve 'Get a Job' gibi single'lar grubun en bilinen single'ları arasındadır. Bu şarkılar arasında yer alan 'Move in the Right Direction', grubun 'Heavy Cross' dışındaki en büyük hit'i olmayı başarmıştır.

Gossip grubu dağıldı mı?

Gossip grubu, son albümleri 'A Joyful Noise'u 2012 yılında yayınlamıştır. Şubat 2016'da Pitchfork'a röportaj veren grubun solisti Beth Ditto, Gossip'in dağıldığını, müzik kariyerine bundan sonra tek başına devam edeceğini söylemiştir. Bu açıklamadan üç yıl sonra yani Mart 2019'da ise sürpriz bir gelişme yaşanmış ve Gossip'in Temmuz 2019'da 'Music For Men' albümünün yayınlanışının 10'uncu yılında bir araya geleceği, özel bir konser verecekleri duyurulmuştur.

Benzer İçerikler