Geri Dön
Güz festivali geliyor: Neue! Step yeni bir deneyim olacak

Güz festivali geliyor: Neue! Step yeni bir deneyim olacak

Zorlu PSM, yeni sezonunu geçtiğimiz hafta duyurdu. Fakat sonra öğrendik ki, geçtiğimiz hafta duyurulanlar sadece bir başlangıçmış. Mekân, bu sene yeni bir festivale de ev sahipliği yapacak. 'Neue! Step' adı verilen festival, neoklasik tınıları, melankoliyi ve sonbaharı bir araya getiriyor.

Andaç Üzel
Andaç Üzel

Bilirsiniz, sonbaharda şehir hareketlenir. O hareketlilik, etkinliklerin artmasını sağlar. Tatiller biter, yağmurlar başlar, gökyüzü grileşir ve yerlerde yapraklar... Çok kıymetli bir mevsim sonbahar, tüm bu nedenler sayesinde. Hepimiz biraz melankolikleşiyoruz, kendimizi ve hayatı sorgulamaya başlıyoruz bolca. Müzik etkinlikleri yavaş yavaş kapalı alanlara taşınıyor, sergiler artıyor ve biz yağmurlar altında oradan oraya koşturuyoruz.

Haberin Devamı

Zorlu PSM, bu sene sonbahar için çok kıymetli ve çok özel bir festival planlamış. Sonbahar planlarını alt üst edecek nitelikteki festival, melankoliyi müziğin binbir rengiyle harmanlıyor. 'Neue! Step' adı verilen festivali atlamak mümkün değil.

Yedinci sezonunu geçtiğimiz hafta duyuran Zorlu PSM, sürprizi sona saklamış. Festival, geçtiğimiz hafta duyurulan etkinlikler arasında yer almıyordu. Normal sezonuna Sutra, Balthazar, Hindi Zahra, Kovacs gibi isimleri sığdıran etkinlik merkezi, bir de üstüne yepyeni müzik festivalini takvimlere ekledi. Her biri heyecan verici, fakat ben 'Neue! Step'i büyük bir merak ve heyecanla bekliyorum.


Farklı türler bir arada

'Neue! Step', tıpkı sonbahar gibi bir festival... Tüm renkler iç içe, pek çok müzik tarzı bir arada ve melankolisi ağır basıyor. Neo-klasik, minimal, ambient, deneysel ve avangart müziği bir araya getiren festival, kalabalık line-up'ıyla bir yandan etkinlikten etkinliğe koşarken soluk soluğa kalmamızı, bir yandan da konserlerde nefes almamızı sağlayacak. Zihinleri dinlendirmeye, melankoliyi dinlemeye ve farklı seslere her zaman ihtiyacımız var.

Haberin Devamı

Nils Frahm fark yaratacak

Nahum Brodski'nin öğrencilerinden Nils Frahm, festivalin en popüler isimlerinden biri. Piyanoya kattığı yenilikçi ruhla, büyük bir dinleyici kitlesine ulaşan Frahm, çok güçlü bir repertuara sahip. Klasik ve elektronik müziği aynı potada eritiyor, bunu yaparken de çeşitlemeleri asla gözardı etmiyor. Bir müzik dehasını, 'Neue! Step'te 19 Eylül akşamı canlı canlı izleyeceğiz.


Şahsi favorim: Vikingur Ólafsson

Hayatımın en heyecanlı günlerinden biri, Vikingur Ólafsson'un Piano Works isimli plağını edindiğim gündü. İki LP'den oluşan bu albüm, uzun bir süre hayatımı kurtardı. Ólafsson'un benzersiz piyano tekniği, ona bu sene BBC Music dergisinin En İyi Albüm ödülünü kazandırdı. Dünyanın türündeki en prestijli albümlerinden birinden bahsediyoruz. O ödülle, BBC Music'in kapak güzeli de oldu kendisi. Şimdi, tekrar İstanbul'da canlı canlı izleme fırsatına sahip olacağız onu.

Bach ve Glass yorumlarıyla prestij kazanmış, becerisi ve tekniğiyle takdir görmüş bir piyanisti canlı canlı izlemekten daha kıymetli çok az şey olsa gerek. 'Neue! Step'in en önemli konuklarından biri olan Vikingur Ólafsson'u 27 Eylül'de Zorlu PSM'de izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Peki, başka?

Festival, bu güzel konserlerle sınırlı değil elbette. Berlin Filarmoni’nin 12 Çellisti 29 Eylül'de, Peter Broderick 11 Eylül'de, Hayden Thorpe 26 Eylül'de, Douglas Dare 24 Eylül'de, Sylvain Chauveau 20 Eylül'de sahne alacak. Bağımsız bir plak şirketi olan Injazero Records'un Injazero Records Showcase etkinliğinde ise Heinali, Matt Emery ve C.Diab sahneye çıkacak.

Dinlenmek için kaçırmayın

Festivalin biletleri, 1 Ağustos itibariyle satışa çıkacak. Bu festivalin kıymetli etkinliklerini kaçırmamak, sonbaharı ruhuna uygun bir şekilde yaşayabilmeniz adına önemli. Güzel müzikler kulaklara dolsun.

andac.uzel@demirorenmedya.com

Benzer İçerikler