Geri Dön
Jay-Jay Johanson Türkiye'ye geliyor mu yoksa zaten hep burada mı?

Jay-Jay Johanson Türkiye'ye geliyor mu yoksa zaten hep burada mı?

Jay-Jay Johanson demek, ergenliğini 2000'lerde yaşayanlar için idol, kral, ağabey, abla, anne, baba, teyze ve daha birçok şey demek... 2000'li yıllarda İstanbul'un en alternatif star'ı olan Jay-Jay Johanson inanır mısınız ama bir kez daha konser vermeye geliyor!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

10 yıldır 'ağır abi' modunda

Jay-Jay Johanson, depresif sound'lu şarkıları ile kırılgan, anlaşılır vokaliyle kalbimizi fethetmeyi başarmıştı. Bir dönem onu "Cool olmanın göbek adı" olarak kabul ediyordu hatta. Tabii onun da 'On the Radio' eşliğinde 'çıldırdığı' dönemlerdi o ara. Epey uzun bir süredir, hatta siz deyin 5 ben diyeyim 10 yıldır 'ağır abi' modunda. Yine naif, yine kırılgan ama daha uslu artık. Birkaç yıl önce ülkesi İsveç'in en büyük televizyon olayı Melodifestivalen'de 'gece sonuncusu' olmasına rağmen yine de takdir gören, alkışı duyan bir ağabeyimiz kendisi.

İnanır mısınız ama bir kez daha geliyor

Johanson, inanır mısınız bilemiyorum ama bir kez daha İstanbul'a geliyor. 10 Ağutos'ta Beşiktaş'ta sahne alacak Jay-Jay ağabeyimiz. Konserde muhtemelen son dönemden şarkılar söyleyecek. Sonra ufak bir potpori yapıp 'Escape'leri 'Believe in Me'leri filan da patlatabilir. Sürpriz. Ama Jay-Jay seven kitlenin trip hop'tan downtempo'ya birtakım uçuşlar yaşayacağı ortada... Ama işte insan gülmeden de edemiyor!

İkametgâhını Karaköy'e aldırmış olabilir mi?

"Yahu bu adam Türkiye'ye geliyor" derken aslında yanlış bir cümle mi kuruyoruz? Acaba Jay-Jay ağabeyimiz hep burada da biz mi yanlış biliyoruz? İkametini Malmö'den Karaköy'e ya da en kötü Cihangir'e taşıdığına ben çok net eminim. Gündüzleri 'Karadenizli Dursun' olarak takılıyor, akşamları ise azıcık hipster'laşıp 'Ceyhun'a bağlıyor bence... Yaşasın kendi ülkesinden çok bizim ülkemizde sevilen, 'yerli' sayılabilecek kadar aşina olduğumuz yabancı müzisyenler ve bizim garip benimseyişlerimiz...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler