Geri Dön
Minik sporcular, sahalarına yumurtlayan kuş için yer değiştirdi

Minik sporcular, sahalarına yumurtlayan kuş için yer değiştirdi

New Jersey'de düzenlenen 'Teaneck Minikler Futbol Ligi'ne ev sahipliği yapan Votee Park'ın ortasına bir cılıbıt kuşu yumurtladı. Takımlar cılıbıt kuşunu ve müstakbel yavrularını yerinden etmemek için maçlarını geçici olarak farklı bir sahada oynama kararı aldı. Yuvanın bulunduğu bölge ise saha çalışanları tarafından antrenman hunileri ve sarı bantla çevrildi.

Tosun Paşa
Tosun Paşa

Cılıbıt kuşu, nesli tehlike altında olan bir tür değil ama Amerikan Göçmen Kuş Antlaşması Yasası ve Kanada Göçmen Kuşlar Sözleşmesi Yasası kapsamında korunuyor. Hem futbol takımlarının duyarlığı sayesinde hem de yasalar dahilinde bir cılıbıt kuşu ve yavruları için koruma alanı oluşturulmuş oldu.

Haberin Devamı

Sporcu ahlakı

Hayvan sevgisinin çocuklukta aşılanması gereken bir duygu olduğu kesin. Çocuklar için düzenlenen bir spor liginin böylesi bir duyarlılığa ev sahipliği yapması da hoş bir detay. Bir sporcunun nasıl olması gerektiğini Atatürk "zeki, çevik ahlaklı" olarak tanımlamıştı. Altınordu Spor Kulübü'nün girişinde ise "iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu" yazıyor.

Sporcu, sadece oyunu iyi oynamakla değil, komple örnek bir birey olmakla yükümlü. Bunun yolu da küçük yaşlardaki eğitimden ve hayat tecrübelerinden geçiyor. Votee Park'ta yaşanan olayda herhangi bir çocuk, çocuk aklıyla olayın üzerine fazla düşünmeyip kuşu korkutabilir ve yumurtalarını bırakıp gitmesine neden olabilirdi.

Fedakarlık

Fakat yetkililerin sırf bir kuş sahaya yumurtladı diye takımlarını başka sahaya taşıması, belki de birçok minik sporcunun hayvanlara merhamet gösterme konusunda ders almasını sağlayacak.

Haberin Devamı

Ufak ve savunmasız bir hayvanın iyiliği için kendi konforundan vazgeçebilmek önemli. Yakın zamanda Antalya'da gerçekleşen bir olayda da vatman Oğuz Ay, raylarda su içen kediyi rahatsız etmemek için tramvayı durdurmuş ve kedinin su içmeyi bitirmesini beklemişti.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

- Çok hapşırdığı için sahiplenilmeyen kedi, kalpleri eritiyor
- İnsan yüzlü kedi Valkyrie'nin gelecek planları
- Köpeklerin futbola doğuştan yetenekli olduğunun 5 kanıtı
- Bir hayvanı anlamaya çalışmak
- Harika sandığımız fakat hayatları çok zor olan 9 hayvan
- Nesli tükenen ve tükenmek üzere olan hayvanlar
- Evcil hayvanları anlamak için birbirinden şahane 3 icat
- 10 yıl içinde insanlar köpeklerle konuşabilecek
- Bilim açıkladı: Kedisi olanlar daha zekiymiş!

Benzer İçerikler