Geri Dön
NASA, Tunç Tezel'in fotoğrafını Günün Gök Bilim Görüntüsü seçti

NASA, Tunç Tezel'in fotoğrafını Günün Gök Bilim Görüntüsü seçti

2 Haziran 2018 günü NASA, bir Türk gökyüzü fotoğrafçısının fotoğrafını Günün Gök Bilim Görüntüsü olarak seçti.

Ayşegül Şen
Ayşegül Şen

Bu gökyüzü fotoğrafçımız Tunç Tezel, Türkiye’nin en kıymetli astrofotoğrafçılarından biri. Çektiği fotoğraflar sadece geçtiğimiz Cumartesi günü değil, birçok kez NASA tarafından günün fotoğrafı olarak yayınlandı. Tezel ayrıca 2011 yılında, “Gökada Cenneti” isimli fotoğrafıyla Greenwich Kraliyet Müzesi tarafından düzenlenen yarışmada Yılın Gökyüzü Fotoğrafçısı seçildi.

Haberin Devamı

Tunç Tezel 2 Haziran’da seçilen fotoğrafını Hawai’de yer alan Yanardağlar Milli Parkı'nda çekti. Bu fotoğrafta Tezel, yanardağın korkutucu lavlarıyla gökyüzünün muhteşem görüntüsünü birleştirdi. Fotoğrafı NASA’nın sitesinde görmek isterseniz apod.nasa.gov sitesine gidip arşivden 2 Haziran 2018 gününe ulaşabilirsiniz. Eğer fotoğrafın daha ayrıntılı açıklamasını Türkçe okumak isterseniz gokyuzu.org sitesini ziyaret edebilirsiniz. Bu site, ODTÜ’de çeşitli bölümlerden astronomiye ilgi duyan öğrencilerin bulunduğu, Tunç Tezel’in bizzat kendisinin de daimi üyesi olduğu Amatör Astronomi Topluluğu'nu tarafından yönetiliyor. Öğrenciler fotoğraf açıklamalarını, ellerinden geldiği kadar dilimize kazandırmaya gayret ediyor.

Haberin Devamı

Bir diğer ufak ayrıntı da 2 Haziran gününün Tunç Tezel’in doğum günü olması. Anlaşılan NASA kendisine ufak bir sürpriz yapmış. Tezel'in doğum gününü kutluyor, başarılarıyla Türkiye’yi gururlandırmaya devam etmesini diliyoruz.

Kaynaklar: apod.nasa.gov, twanight.org

gokorion.blogspot.com.tr/

twitter.com/aaysegulsenn

facebook.com/yukariyabaksakya/​

Benzer İçerikler