Geri Dön
UFO kokpiti ve uzaylı fotoğrafları tartışma yarattı

UFO kokpiti ve uzaylı fotoğrafları tartışma yarattı

İçerisinde bir uzaylının da bulunduğu ve UFO kokpiti olduğu iddia edilen görüntüler internet alemini karıştırdı. Peki bu görüntüler gerçek mi?

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Flying Disk Press adlı bir blog tarafından yayınlanan yeni bir kitapta, UFO kontrol paneli ve uzaylı görüntüleri olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar yayınlandı.

Pürüzlü siyah beyaz fotoğraflarda kokpit, kontrol paneli ve diğer nesneler göze çarpıyor.

Daha da ilginç olanı sanki güneş gözlüğü takmış bir insan gibi görünen ve uzaylı olduğu iddia edilen canlı.

UFO Contacts adlı kitapta İtalya'nın Adriyatik kıyısında yer alan Francavillia kentinde geçen, uçan daire ve uzaylılarla yakın temaslar anlatılıyor.

Kitabın yazarı olan 73 yaşındaki Dr Roberto Pinoti, 1 Şubat'ta yayınlanacak olan kitabı hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Pinoti, UFO'nun içine 2 kişini girmesine izin verildiğini, bu iki kişinin bazı fotoğraflar çektiğini, UFO'nun çapının 24 metre, kokpitin ise 10 metre olduğunu iddia ediyor.

Kitabın yazarı Pinoti, uzaylı pilotların da bulunduğu bu nadir ve sıra dışı fotoğrafların ilk defa yayınlandığını söylüyor.

Kitapta geçen sıra dışı olayların Ekim 1957'de yaşandığı belirtiliyor. Fakat bu ilginç vakalar bugüne kadar İtalya dışına hiç çıkmamış.

İtalya'da yaşandığı öne sürülen tuhaf vakalar ilk defa İngilizce olarak yayınlanacak. Kitapta özellikle 1957 yılına ait UFO ve uzaylı temasları işleniyor. En dikkat çeken kısım ise UFO'nun kokpiti olduğu iddia edilen fotoğraflar.

Pescara kentinde 1956 ila 1957 yılları arası yaşanan açıklanamayan olaylara 'The Friendship Case' (Dostluk Vakası) adı veriliyor.

O tarihlerde kentte yaşayan bir grup insanın, insanoğluna yardım etmek isteyen uzaylılarla düzenli olarak iletişime geçtiği iddia ediliyor.

Bir başka iddiaya göre de o dönem Dünya'yı ziyaret eden uzaylılar yer altı tesisleri kurdu.

Bölge halkının yaklaşık 20 yıl kadar uzaylılarla temas halinde olduğu ve hatta İtalyan diplomat Alberto Perego'nun da bu temaslara şahit olduğu kitapta yer alan detaylar arasında.

Peki kulağa son derece uçuk gelen bu iddialar ve fotoğraflar ne kadar gerçek?

Olaya kuşkuyla bakan kişiler, iddiaların ve fotoğrafların son derece titizlikle hazırlanmış bir kurmaca olduğunu söylüyor.

Fakat kitabı basan yayınevinin sahibi Phillip Mantle, Pinoti'nin uzay konularında uzman bir gazeteci ve yazar olduğunu ve Floransa Üniversitesi'nde siyaset ve sosyoloji alanlarında tahsili bulunduğunu belirtiyor.

Kim haklı kim haksız bilemiyoruz fakat 1 Şubat'ta çıkacak olan kitap oldukça tartışılacağa benziyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler