Geri Dön
Arjantin hakkında bilmeniz gerekenler

Arjantin hakkında bilmeniz gerekenler

Arjantin, havasıyla, kültürüyle, insanıyla, enerjisiyle oldukça merak edilen bir ülke. Seyahat severlerin ilgisini çeken Arjantin hakkında birazdan okuyacaklarınıza çok şaşıracaksınız. Arjantin'e Molatik oluyoruz.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Yerba Mate'siz asla!
Her ülkede olduğu gibi elbette Arjantin'in de bir içeceği meşhur. Güney Amerika içecekleri söz konusu olduğunda, yerba mate denilen içecek akıllara gelir. Eğer bir gün Arjantin'i ziyaret ederseniz, bu kafeinli içeceği bombilla olarak bilinen metal bir pipetle yudumlayan insanları görmeniz oldukça muhtemel. Tadı için kahveye benzediği söyleniyor...


Arjantin Tango'nun anavatanıdır
En ünlü Latin Amerika danslarından biri olan tango, tutkusu ve yoğunluğu ile bilinir. Tango 19. yüzyılda başkent Buenos Aires'te ortaya çıktı. Zamanla tango küreselleşti ve Arjantin ile yaygın olarak eşanlamlı bir kültürel fenomen haline geldi.


Arjantin adı, Latince gümüş kelimesinden gelir
Gelelim Arjantin'in ismini nereden ve ne şekilde aldığına. Argentum Latince'de gümüş demek ülke adını tam olarak Argentum'dan almış. Ülkede çok fazla gümüş maddesinin olması kelimenin tam anlamıyla ülkeye adını vermiş.

Haberin Devamı


Antarktika'da yerleşim planı!
1977'de Arjantinli yetkililer, Antarktika kıtasının bir kısmının mülkiyetini talep edebilmeleri için hamile bir kadın olan Silvia Morella de Palma'yı Antarktika'ya gönderdi. Yolculuğu sırasında Silvia yedi aylık hamileydi ve oğlu Emilio Marcos Palma 7 Ocak 1978'de doğdu. O, Antarktika'da dünyaya gelen ilk kişiydi. Arjantin'in bu duyanlara hayret veren planına rağmen, iddia edilen 'Arjantin Antarktika' bölgesi dünyanın geri kalanı tarafından bugün hala tanınmıyor.


Her ayın 29'unda Gnocchi yiyin
Arjantin'de her ayın 29'unda uygulanan meşhur bir gelenek vardır. Her ayın 29'unda Gnocchi adı verilen yemeği yerler bu gelenek muhtemelen İtalyan göçmenler tarafından getirilen bir alışkanlık. Patates, un ve tuzdan yapılan Gnocchi, paranın kısıtlı olduğu ayın son günleri için ideal olan ucuz bir yemek olarak görülüyor. Onlara göre ayın sonunda bu yemeği yemek gelecek ayın daha bereketli geçmesi için uygulanan bir gelenek sadece...

Benzer İçerikler