Geri Dön
Güney Kore hakkında bilinmesi gerekenler

Güney Kore hakkında bilinmesi gerekenler

Son yıllarda Güney Kore seyahat severler için önemli bir yer haline geldi. Gerek müzik kültürü gerek gezilecek yerleriyle oldukça merak edilen Güney Kore hakkında bilinmeyenlere Molatik oluyoruz. Kore'ye gitmek üzere olanlar, gitmek isteyip de kavuşamayanlar sizler için derledik!

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Güney Kore'de kan grupları çok önemlidir!

Kore'de birbirinin kan gruplarını bilmek oldukça önemliymiş. Kimin hangi kan grubuna mensup olduğu kişinin kişisel özellikleri açısından büyük bir önem taşırmış. Öyle ki kişiler birbirlerinin kan gruplarına göre birbirleri için uyumlu olup olmadıklarına karar verirlermiş. Birini olur olmaz yargılayanı duydum da kan grubuna göre yargılandığını hiç duymamıştım. Üzdü...


Doğduğunda bir yaşındasın

Korelilerle ilgili ilginç gerçeklerden biri de yeni doğan bebekleri 1 yaşında olarak kabul etmeleriymiş. Bebekler doğduklarında otomatik olarak bir yaşında kabul edilirlermiş. Bu inanışlarını ise bebeğin anne rahminde dokuz ay, yani yaklaşık bir yıl kalmasına dayandırırlarmış. Yani bir bebeğin yaşmetresi annesinin karnına düştüğü andan itibaren çalışmaya başlıyormuş.

Haberin Devamı


Sevgililer günü erkekler içindir!

Tüm dünya genelinde 14 Şubat'ta kutlanan Sevgililer Günü Güney Kore
'de biraz farklı kutlanıyormuş. Güney Kore halkı, her yıl 14 Mart'ta 'White Day (Beyaz Gün)' i kutlarmış. Sevgililer Günü'nün muadili olan Beyaz Gün'de sevgililer birbirlerine hediye alırlarmış. Yalnız burada ince bir detay var 14 Şubat'ta kutlanan Sevgililer Günü genelde erkek partnerler için kutlanırken, Beyaz Gün kadın partnerler için kutlanırmış. Her iki günde de sevgililer birbirlerine pahalı hediyeler almaktansa çikolata, şeker gibi atıştırmalıklar hediye ederlermiş.


Koreliler unvan severler

Güney Kore'de bir başka yerde eşi benzerine çok sık rastlanmayan olaylardan biri de toplumun genel olarak unvan kullanmayı sevmesiymiş. Güney Kore'de genelde insanlar birbirlerine unvanlarıyla seslenirlermiş. Yalnızca belirli durumlarda, birine adıyla hitap etmenize izin verilirmiş. İlginç!


Tetrafobikler

Güney Kore halkının ortak bir fobisi de var. Memleketçe 4 rakamına çekimser yaklaşan Güney Koreliler tetrafobikmiş. 4 rakamını uğursuz kabul eden Koreliler asansör gibi yerlerde 4.kata yer vermez, 4 rakamını günlük hayatlarında kullanmayı pek tercih etmezlermiş.


Yeni taşınan birine en güzel hediye!

Haberin Devamı

Güney Kore'de yeni bir eve mi taşınıyorsunuz? Öyleyse evinize asla tuvalet kağıdı ve çamaşır deterjanı almayınız. Muhtemelen evinizi ziyarete gelen birileri size ev hediyesi olarak tuvalet kağıdı veya çamaşır deterjanı getirecektir. Güney Kore'de çok yaygın olan bu gelen duyduğum en hesaplı geleneklerden biri.


Makyajın başkenti

Güney Kore insanıyla ilgili bir başka gerçek ise yine memleketçe makyaj yapmayı çok seviyor olmalarıdır. Kadın - Erkek fark etmeksizin cümleten makyaj yapılan bu ülkede neredeyse makyaj bir sanat olarak kabul ediliyormuş. Özellikle ülkenin başkenti Seul'da büyük bir endüstri haline gelene makyaj, dev markalara ev sahipliği yapıyormuş. Üstlelik kimse hangi cinsiyette olursa olsun birbirinin makyaj yapmasını yadırgamıyormuş.

Benzer İçerikler