Geri Dön
Kadın işçiler motive olmak için birbirini tokatladı

Kadın işçiler motive olmak için birbirini tokatladı

Dünyanın en büyük iş gücüne sahip Çin'de bir fabrika, beklenilen performansı gösteremeyen kadın çalışanlarını motive etmek için birbirlerini tokatladıkları bir seans düzenledi.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Çin, devasa iş gücü ve üretim kapasitesi sebebiyle geleceğin lider ülkesi olarak gösteriliyor. Fakat bir diğer liderlik alanı da kötü çalışma koşulları olsa gerek.

Haberin Devamı

Dünya nüfusunun neredeyse 7'de 2'sine ev sahipliği yapan Çin'de zaman zaman basına yansıyan tuhaf çalışma davranışları oluyor. Artık çokluktan mıdır bilinmez, insan hayatı tamamen değersiz bir hal almış.

Son olarak, Nanchang Jinhuayuan Meiye adlı bir cilt bakım şirketi, 14'üncü yılını kutlamak için bir gala düzenledi. Galada performansı düşük kadın işçiler sahneye davet edildi ve patronlarının talimatıyla birbirlerini tokatlamaları istendi. Amaç 'motive olalım'. Genel olarak hiçbir emre itiraz etmeyen ve öğrenilmiş çaresizlik yaşayan Çinliler bu olayda da şaşırtmadı.

Performansı düşük kadın işçiler patronlarının talimatıyla birbirlerini tokatlamaya başladı. Yüzlerce kişinin önünde bu tuhaf ve insanlık dışı talimatı yerine getirdiler. Tokatla motive olma seansı patronun "Dur!" talimatına kadar devam etti.

Haberin Devamı

İnternete düşen videosu ise 6 milyondan fazla görüntülendi.

Adını vermek istemeyen bir şirket yetkilisi, yaşanan olayı takım ruhu şovu olarak tanımladı ve motive seansının yıl sonu galasının hemen başında, yalnızca bir defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirildiğini belirtti.

Şirket yetkilisi saçmasapan açıklamasını 'Ekibimiz güçlü!' sözleri ile bitirdi.

Birçok Çinli bu görüntüler için 'çalışanları suistimal etmek' yorumu yaptı. Polisin şirket hakkında soruşturma açıp açılmadığı bilinmiyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler