Geri Dön
Kraliçe Elizabeth'in durumu kritik mi? Sağlık sorunları mı yaşıyor?

Kraliçe Elizabeth'in durumu kritik mi? Sağlık sorunları mı yaşıyor?

95 yaşındaki İngiltere Kraliçesi, Kraliçe II. Elizabeth son zamanlarda sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Geçtiğimiz hafta Buckingham Sarayı'ndan resmi olarak ayrılacağını duyuran Kraliçe'nin sağlık durumuyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin

Haberin Devamı

Kraliçe Elizabeth yoruldu mu?

Yorumlara göre Kraliçe Elizabeth giderek güçten düşüyor. Bu yorumları görünce de gerçekten şaşırıyorum doğrusu. Oldukça normal değil mi tahta çıkışının 70'inci kutlayan 95 yaşındaki bir Kraliçe'den bahsediyoruz. Durup düşününce II.Elizabeth'le ilgili yapılan bu yorumları biraz acımasız buluyorum. Sorumuzun cevabına gelecek olursak, evet! Kraliçe Elizabeth yorulmuş olabilir.

Saraydan açıklama geldi

Kraliçe'nin özellikle Koronavirüs'ü atlattıktan sonraki hal ve hareketleri, basına yansıyan fotoğrafları Kraliçe için ciddi endişeler yarattı. Ortalıkta Kraliçe Elizabeth'in ciddi bir rahatsızlığı olduğuyla ilgili yapılan yorumlar da Buckingham Sarayı'ndan gelen açıklamayla biraz duruldu. Geçtiğimiz hafta Buckingham Sarayı, Kraliçe Elizabeth'in Westminster Abbey'de düzenlenecek ayine sağlığının yeterince iyi olmaması nedeniyle katılamayacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Eşinin anma törenine de katılmayabilir

Saray'dan gelen açıklamadan sonra Kraliçe Elizabeth'in, geçen yıl nisan ayında kaybettiği eşi Prens Philip için yakında düzenlenecek anma törenine de sağlığı nedeniyle katılamayacağı düşünülenler arasında. Hatta belki Kraliçe 96. yaş gününe bile katılacak enerjiyi kendinde bulamayabilir. Bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.

Tekerlekli sandalyeyi reddediyor

Kraliçe Elizabeth'le ilgili İngiliz basınında yer alan bir başka habere göre, Kraliçe Elizabeth hareket etmekte zorlanıyor ve bu yüzden tekerlekli sandalye kullanması öneriliyor. Ancak Kraliçe bu durumu reddediyor ve güçten düşeceği son ana kadar yürümek konusunda oldukça ısrarlı.

Kraliçe artık bir güç kaynağı olarak görülmüyor!

Kraliçe'nin sağlık sorunlarının herkes tarafından görülmesinin yarattığı bir başka durum ise Kraliçe Elizabeth'in artık bir güç kaynağı olarak görülmemesi. Yıllardır İngiliz Kraliyet ailesini takip eden yazar ve Kraliyet yorumcusu Angela Levin, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir değerlendirmede kısa bir süre önce Kovid-19'u atlatan Kraliçe II. Elizabeth'in 'artık ülke için bir güç kaynağı olarak görünmediğini' ileri sürdü. Kraliçe'nin içinde bulunduğu durum, eşini kaybetmesi ve peş peşe yaşadığı zorlu süreçler onun güçten düşmesine sebep olduğunu gözler önüne seriyor ancak bunu bu kadar sesli bir şekilde söyleyebilmek ne kadar doğru bilemiyorum.

Benzer İçerikler