Geri Dön
Strava uygulaması Antarktika'da gizli ABD üssünü ortaya çıkardı

Strava uygulaması Antarktika'da gizli ABD üssünü ortaya çıkardı

Kullanıcıların spor faaliyetlerini baz alarak GPS ile ısı haritaları ortaya çıkan fitness uygulaması Strava'nın bu defa Antarktika'da gizli bir ABD üssünü ortaya çıkardığı öne sürüldü.

Mehmet Can Kömürcü
Mehmet Can Kömürcü

Geçtiğimiz günlerde Strava adlı bir fitness uygulamasının ısı haritası özelliği sayesinde çok sayıda gizli askeri üssün yerinin tespit edildiği ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

İşte o gizli üslerden birinin de Antarktika'da olduğu iddia edildi.

YouTube'da SecureTeam10 kanalını yöneten Tyler Glockner, Strava uygulaması ile Antarktika'nın ücra bölgelerine göz attı.

Strava uygulamasına göz atan Tyler, Antarktika'da bir ısı haritası ve güzergahı keşfetti.

Isı haritasının tespit edildiği bölge Google Earth haritaları ile eşleştirildiğinde, karla kaplı dağlık bir alan ortaya çıkıyor.

Fakat yüzeyde böyle bir alanın yer alacağı düz bir arazi olmadığı için, tespit edilen askeri üssün yer altında olduğuna dair kuşkular güçlük kazanıyor.

Fitness uygulaması gizli askeri üsleri ortaya çıkardı!

Komplo teorisyeni Tyler, Antarktika'da çok sayıda kamuya açık üs bulunmasına rağmen bazı gizemli üslerin de kıtada yer aldığını düşünüyor.

Haberin Devamı

Aslına bakılırsa Antarktika'da gizli askeri üslerin varlığı her zaman tartışma konusu oldu.

Bu komplo teorilerinden en dikkat çekici olanı, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından Antarktika'ya kaçan Naziler'in burada askeri üsler kurduğu, UFO teknolojisi geliştirmeye çalıştığı ve daha sonra bu üslerin ABD Ordusu tarafından tespit edilerek ele geçirildiği.

Video kısa süre içerisinde 100 bin kişi tarafından izlendi. Bazı izleyiciler videodaki anlatımı ve bulguları son derece hayret verici bulsa da bazıları iddialara kuşku ile yaklaştı.

İddialara şüpheli bakanlar, GPS sinyalinin yer altında çalışmayacağını söylüyor.

Strava, spor yapan sıradan insanlar için son derece mücadeleci bir küresel ortam yaratsa da gizli kalması gereken bazı bilgileri ifşa ettiği için güvenlik kaygıları yaratıyor.

Instagram.com/mehmetcankmrc
twitter.com/mehmetcankmrc
YouTube.com/mehmetcankomurcu

Benzer İçerikler