Geri Dön
Tayland hakkında bilinmesi gerekenler

Tayland hakkında bilinmesi gerekenler

Birbirinden güzel büyüleyici mekanlarıyla, kültürel çeşitliliği ve doğasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken her yıl binlerce insanın akın ettiği Tayland'ın ilginç özelliklerine, bilinmeyenlerine Molatik oluyoruz..

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Maymunlar için festival düzenleniyor!
Tayland'ı ilginç kılan özelliklerinin başında her yıl yalnızca maymunlar için düzenlenmiş festivali yer alıyor. Festivalin ana amacı maymunlara saygıyla yaklaşmanın şans getireceği inancından kaynaklanıyor. Yerliler her yıl binlerce turisti şehre getiren maymunlara teşekkür etmek için onlara ziyafet veriyor ve ilgiyle yaklaşıyor.


Anneler ve Babalar günü Kral ve Kraliçe için kutlanıyor
Tayland'da kraliyet ailesi, herkes tarafından çok seviliyor ve derinden saygı görüyor. Monarşinin herhangi bir üyesini eleştirmek kesinlikle yasalara aykırı. Ülkede 'lèse majesté' yasası var ve bu da krala, kraliçeye veya kraliyet varislerine karşı yapılan saygısız davranışların vatana ihanet suçundan hapisle cezalandırılması anlamına geliyor. En ilginç olanı ise Tayland'da Anneler ve Babalar Günü aynı zamanda anne ve babalar için değil, kral ve kraliçe için kutlanıyor.

Haberin Devamı


Bangkok'un resmi adı dünyadaki en uzun isim
Tayland'ın başkenti Bangkok sadece Tayland'ın en büyük şehri değildir aynı zamanda tüm Tayland nüfusunun onda biri Bangkok'ta yaşıyor. Pali ve Sanskritçe kök kelimelerden oluşan Bangkok'un resmi adı, 'Krungthepmahanakhon Amonrattanakosin Mahintharayutthaya Mahadilokphop Noppharatratchathaniburirom Udomratchaniwetmahasathan Amonphimanawatansathit Sakkathattiyawitsanukamprasit'tir. Dünyanın en uzun şehir ismi 'Melekler şehri, ölümsüzlerin büyük şehri, dokuz mücevherin muhteşem şehri, kralın koltuğu, kraliyet sarayları şehri, tanrıların enkarnasyonu, Indra'nın emriyle Visvakarman tarafından dikilmiş' anlamına geliyor. Oldukça anlamlı!


Dünyanın bir numaralı orkide ihracatçısı
Kimilerine göre dünyanın en nadide çiçeği orkide Tayland için de çok önemli. Tayland orkidede dünyanın bir numaralı ihracatçısı. Tayland orkidelerinin yaklaşık %45'i ülke dışına ihraç edildiği ve geri kalanı iç piyasada yerel halka satıldığı biliniyor.


Başa dokunmak saygısızlık!
Tayland kültüründe kafa, vücudun en önemli parçası olarak kabul ediliyor. Tayland halkı özellikle birinin çocuğunun kafasına dokunmak konusunda çok dikkatli. Ne bir başkasının çocuğunun kafasına dokunurlar ne de kendi çocuklarının kafasına dokunulmasına izin verirler. Böyle de ilginç bir gelenek işte!

Benzer İçerikler