Geri Dön
Ürdün hakkında bilmeniz gerekenler

Ürdün hakkında bilmeniz gerekenler

Ürdün, muhteşem doğal manzaraları, antik tarihi, leziz yemekleri, heyecan verici deneyimleriyle mutlaka görülmesi gereken bir ülke. Peki Ürdün'de neler oluyor? Ürdün'e Molatik oluyoruz...

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Ürdün'de bir ölü deniz!
Evet evet yanlış duymadınız. Ürdün'de yüzmek için harika bir yer olan ünlü bir tuz gölü vardır. Aslında bu göl dünyanın en tuzlu göllerinden biridir ve burada gerçek denizden neredeyse on kat daha fazla tuz var. Bu ölü denizin eski zamanlarda şifa bulmak için girildiğine dair de söylentiler var tabii.


Büyük deprem!

MS 363'te Ürdün'de kıyamet derecesinde bir deprem meydana gelmiş. Binlerce yıl önce Ürdün'de yaşanan bu olay binlerce insanın canının almış hatta Ürdün'ün meşhur Petra'sı da bu depremden büyük derecede etkilenmiş.


Ürdün'ün en meşhur yeri...
Hazır Petra demişken Ürdün'ün en ünlü manzarasına da değinmeden geçmeyelim. Dünyanın yedi harikasından biri olan Petra, dünyanın bir ucunda bile olsanız gidip görmeye değecek güzellikte. MÖ 4. yüzyılda eski göçebe Nebati Araplarının başkenti olarak kurulan Petra, Indiana Jones ve Son Haçlı Seferi de dahil olmak üzere birçok filmin çekildiği yer olma özelliğini de koruyor.

Haberin Devamı


Kıtalararası bir önem!
Ürdün Afrika, Avrupa ve Asya için önemli bir yerdir. Dünyada oldukça önemli ve stratejik bir yer olan Ürdün tarih boyunca tüm güçler, krallıklar, imparatorluklar için sahip olunmak istenen bir yer olmuş ancak durum ortada.


100 binden fazla arkeolojik alan!
Gelelim tarihi kalıntıların zenginliğine. Ürdün'de bugün bilinen anlamda tam olarak 100 bin arkeolojik alan varmış.


Ürdün'ü Roma'lılar yönetmiş
Milattan önce 63 yılında Ürdün Roma egemenliğindeydi. Hatta bugün hala Ürdün'de Romalılardan kalan kalıntılara rastlamak mümkün. En çok kalıntı ise yine Ürdün'ün en popüler şehirden biri olan Jerash'ta mevcut.


Ürdün'ün ulusal yemeği 'Mansaf'
Ürdün'ün ulusal yemeği ise 'mansaf' olarak bilinen bir kuzu ve pirinç yemeğidir . Kuzu, jameed olarak bilinen yoğurt ve baharatlarla yapılan özel bir sos ile pişirilir Ardından büyük bir geleneksel Bedevi tabağında pilav (veya bazen bulgur) ile servis edilir.


Siyah İris Çiçeği her yerde!
Siyah iris çiçeği ise Ürdün'ün en meşhur çiçeğiymiş. Ürdün'ün ulusal olarak bilinen siyah iris çiçeğini adım başı olacak şekilde görmek mümkünmüş. Ortamın ve doğanın ambiansına aşırı derecede uyum sağlamış bir çiçek izlenimi veriyor 'siyah iris'...

Benzer İçerikler