Geri Dön
Venezuela hakkında bilinmesi gerekenler

Venezuela hakkında bilinmesi gerekenler

Venezuela 31 milyondan fazla insanı, muhteşem manzarası ve güzel tropikal havasıyla turistler cazibeli olan bir Güney Amerika ülkesidir. Venezuela'nın bilinmeyenlerine Molatik oluyoruz.

Betül Yasemin Keskin
Betül Yasemin Keskin


Haberin Devamı

Dünyanın en büyük kemirgenine ev sahipliği yapar
Dünyanın en büyük kemirgeni Venezuela'nın topraklarına özgüdür. Kapibara olarak bilinen kemirgenler çoğunlukla ot, meyve ve ağaç kabuğu üzerinde otlayan dost canlısı otobur hayvanlardır. Bu hayvanlar sıklıkla etleri ve postları için avlanır ve Venezuela'nın geleneksel yemeklerinden biri olan Pisillo de Chigüire, özellikle Paskalya kutlamalarında servis edilir.


Dünyanın en yüksek şelalesine ev sahipliği yapar
Angel Falls (Angel Şelalesi), Venezuela'nın güneyindeki Canaima Milli Parkı'nda yer alıyor ve 979 metre yüksekliği ve 807 metrelik dalma yüksekliği ile dünyanın en yüksek kesintisiz şelalesi. İsmini ise şelalenin üzerinden uçan ilk kişi olan Jimmie Angel'ın adını almış. Angel Falls, Venezuela'nın en önemli turistik yerlerinden biridir, ancak şelaleleri ziyaret etmek o kadar kolay değildir; insanlar küçük bir uçakta uçmak, bir tekne veya kanoda gezinmek ve görkemli şelalelere ulaşmak için ormanda yürümek zorunda. Angel Falls'la ilgili en güzel şey ise meşhur animasyon filmi UP'a ilham vermiş olması.

Haberin Devamı


En tehlikeli şehir başkent!
Venezuela'nın başkenti Caracas'tır. Başkent, Latin Amerika'nın en tehlikeli şehri olarak kabul ediliyor. Başkentin özelliği ise şehirde trafik kazalarının çok yüksek olmasıdır. Başkente yolunuz düşerse dikkatli olmanızda fayda var.


Akşam yemeği yemezler
Venezuelalıların yemek adeti biraz değişik. Venezuelalılar en büyük öğünlerini öğlen ve öğleden sonra saat 15:00 arasında yerlermiş. Venezuela'da birçok çalışan, aileleriyle öğle yemeği yemek için eve gidermiş. Geceleri saat sekizde veya daha sonra hafif bir akşam yemeği yemeği daha uygun görüyorlarmış.


Çocukların seçme hakkı vardır
Venezuela'da çocuklar okullarının zamanlamasını seçme seçeneğine sahiptir. Bence dünyanın en mantıklı şeylerinden biri olabilir. Sonuçta çocuk da olsan yetişkin de kendi seçimlerini yapabilmeli insan.Bu yüzden çocuklar diledikleri saatte, sabah, öğleden sonra veya akşam okula gitmeyi seçebilirler.


Kristof Kolomb etkisi!
Venezuelanın diğer bir özelliği ise ülkeyi keşfeden ilk kişinin aynı zamanda coğrafi keşifleri başlatan Avrupalı Kristof Kolomb olmasıdır.

Benzer İçerikler