Geri Dön
Game of Thrones 8. sezon 2 bölüm: Son gece

Game of Thrones 8. sezon 2 bölüm: Son gece

Game of Thrones 8. sezon 2. bölümü çok duygusal ve hüzünlüydü. Diyaloglar, hikayeler dokunaklıydı. Bir de aklıma sona yaklaştığımız geldikçe, yüreğim daha fazla incindi... Dikkat! Spoiler içerir!

Nevzat Akdere
Nevzat Akdere

Jaime Lannister… Böyle bir mahkemeyi bekliyorduk aslında. Fakat tüm günahlarıyla aynı anda yüzleşmek bir insan için zor olsa gerek. Jaime’nin eksi hanesi mutlaka daha kabarık. Bunun karşısında Brienne Tarth ve içlerinde bulundukları çaresizliğin omuz vermesiyle idamdan kurtuldu Lannister aslanı. Vaktiyle ne kadar kötülük yapsa da, daha iyi bir ölümü hak ediyor. Zaten o da kılıcını geri alırken bunun son mücadelesi olabileceğini biliyor. Umarım sonu için yanılırım. Çünkü “Artık eskisi gibi bir adam değilim” derken samimi, günahlarını savunurken “Ailem için yine yaparım” derken de güçlüydü. Ben bu Jaime’yi seviyorum.

Haberin Devamı

Jaime, beklediğimiz üzere Bran’dan da özür diledi. Ayrıca Brienne’e de vefasını gösterdi. Kısacası helalliğini aldı. Yanılmayı istiyorum dedim ama Lannisterların tek ellisi vedasını yaptı sanki. İş görkemli bir sona kaldı. Bunu Bran da destekledi: “Sonrası olacağını nereden biliyorsun?”

Ölüler kazanamayacak

Game of Thrones 8. sezon 2 bölüm: Son gece

Jaime’nin günahlarının muhasebesi yapılırken Cersei’nin planları da ortaya çıktı. Bu işten zararı Kıştepesi kadar Tyrion da gördü. Daenerys onu vekili yapma kararını sorgularken zekasını da hiçe sayamıyor. Bunda da haksız sayılmaz. Tyrion zekasını birçok defa kanıtladı. Yine de ablasına son bir defa güvenmek istedi. Jorah Mormont’un dediği gibi ders çıkardığını düşünüyorum.

Sansa ve Daenerys arasındaki gerilim de çözülmüşe benziyor. Tek bir soru dışında: “Kuzey’e ne olacak?’

Haberin Devamı

Savaş konseyinde kimse strateji konuşamadı. Çünkü bu normal bir savaş değil. Bilimkurgu filmlerinde olduğu gibi ‘ana gemiyi yok et, savaşı kazan’ durumu var ortada. Bran bu planı destekleyecek bir öneriyle aslında stratejiyi de belirlemiş oldu. Fakat ufak bir ayrıntı var. Kendisi yem olacak. Bran’a göre Gece Kralı dünyayı silmek istiyor. Hafızası da Bran.

Gece Kralı dünyayı ölü bir hale getirmeyi amaçlıyor. Ölülerden kurulu bir dünya... Yok yok mümkün değil. Ölüler kazanamayacak. Mutlaka bir savaş daha olacak. Ama kalanların gücü Cersei’ye yetecek mi?

Aşk mı yoksa taht mı?

Gece nöbetinin kalan son üç neferi Sam, Jon Snow ve Eddison Tollett… Onlar da kendi aralarında bir nevi vedalaştılar.

Son kalan diğerlerini yaksın…

Samwell Tarly; Akgezen öldüren ilk insan, Hisar Kütüphanesi’nden kitap çalan, hanımların gözbebeği… Bu kadar duygu yoğunluğunun arasında gülmek bizim de hakkımız.

Bölümün gülümseten diğer karakteri de hiç kuşkusuz Tormund. Bir dev tarafından emzirildiğini anlattığı hikayesi tam ona yakışır cinstendi.

Geçen bölüm sürekli bakışan Gendry ve Arya da sonunda kavuştular. Arya’nın kıskançlık soruları Gendry’e değer verdiğini gösteriyor. Hayattaki son gecenin kaçamağından öte şeyler var aralarında.

Sonunda Jon Snow ebeveynleriyle ilgili gerçeği Daenerys’e anlatmayı başardı. Sam’in dediği gibi en uygun zaman o an mıydı bilemiyorum ama sonuçlarını merak ediyorum doğrusu. Daenerys için aşk mı yoksa taht mı önemli göreceğiz.

Haberin Devamı

Ölecekler mi yoksa sonrasına mı bakacaklar?

Game of Thrones 8. sezon 2 bölüm: Son gece

Bizleri 80 dakika sürecek ve birçok karakterin ölümünü izleyeceğimiz bir bölüm bekliyor. Sam’in aile kılıcının ismi gibi ‘yürek felaketi’ olacak bir bölüm.

Hayatları bir şekilde kesişen karakterler yüzleşmelerini bitirdi. Belki de birçoğu, son gecesinde yapmak istediklerini gerçekleştirdiler. Tyrion çok sevdiği şarabını içti, Arya hayatı hissetti, Jon sırrını açıkladı, Jaime affedildi, Brienne şövalye oldu. Aflar dilendi, hesaplaşmalar ve son laf sokmalar yapıldı. Ama söz bitti…

Artık daha önemli bir yüzleşme onları bekliyor. Ölecekler mi yoksa sonrasına mı bakacaklar?

Sahi sonrası olacak mı?

NOT: Ghost’u gördüğüme çok sevindim. Nasıl da asil bir şekilde oturuyordu öyle. Fakat artık daha fazla kişi için endişeleneceğim.

Benzer İçerikler