Geri Dön
'The Simpsons' kehanetlerinde sırada ne var?

'The Simpsons' kehanetlerinde sırada ne var?

ABD'nin kültleşmiş çizgi filmlerinden Simpsons, sık sık çeşitli komplo teorileriyle birlikte anılıyor. Son olarak yine gündeme gelen dizinin Beyrut patlamasını doğru tahmin edip etmediği konuşuluyor. Simpsons kehanetlerinde sırada ne var peki?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

"Yine bildi!" haberleriyle gündemde

Dünyaca ünlü çizgi film Simpsons, her büyük olay sonrasında "Yine bildi!" haberleriyle gündeme geliyor. Donald Trump'ın ABD Başkanı olması, Corona virüs ve akıllı telefonlar gibi gelişmeleri yıllar önce tahmin ettiği konuşulan dizi tam 31 yıldır devam ettiği için bu iddiaların ne kadarının gerçek ne kadarının yanlış olduğu konusunda kesin bir bilgi yok. Çünkü bazı iddialar gerçek olsa da dizideki kehanetler ya da en azından komplo teorileri artık bir sosyal medya efsanesine dönüşmüş durumda.

Beyrut'taki patlamayı da mı bildi?

Dizi son olarak Beyrut'taki patlamayı doğru bildiği iddiasıyla gündeme geldi. Yazılan, çizilenlere göre Homer Simpson, depodan patlayıcı satın alıyor ve eve götürdüğü patlayıcıyı yanlışlıkla yakıyor ve tüm şehir alevler altında kalıyor. Kağıt üstünde baktığınızda "Canım ne var" diyorsunuz ama bir şehrin, üstelik de Beyrut gibi tarihi güzellikte bir şehre büyük bir zarar veren patlama gerçekten de biraz kafa karıştıyor. Eğer bu bölüm sahiden varsa, en kötü "Belki" diyorsunuz...

Bundan daha iyi bir reklam var mı?

Komplo teorileri fal gibi bir şey. Komplo teorilerine öyle kesinkes inanmayın ama onsuz da kalmayın hani. Simpsons kehanetleri arasında sırada ne var peki? İki 'kehanet' dikkat çekiyor. İlk aç gözlü şirketlerin çevresel bir faciaya sebep olacağı ve kirletilmiş alandan korunmak için özel bir bölge inşa edileceği, diğeri de Trump'tan sonra ABD'nin başkanının bir kadın olacağı yönünde. Dizideki bu kehanetlerin gerçekten olup olmadığını bilmek için en az 30 sezon boyunca diziyi takip etmiş olmak gerekiyor. Birçoğumuz da bunu yapmadığımız için 'kehanet'ler ya da iddia düzeyindeki komplo teorileri az biraz havada kalıyor. Yine de popüler kültürde 'geleceği tahmin eden dizi' kontenjanından hayatımıza dahil olan 'The Simpsons' dizisinin yarattığı etki muazzam. 31 yıllık 'The Simpsons', yeni başlamış bir dizi etkisi yaratmayı başarıyor. Bundan daha iyi reklam olabilir mi?

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler