Geri Dön
Abba 40 yıl sonra beklentileri karşıladı mı?

Abba 40 yıl sonra beklentileri karşıladı mı?

İsveç'in dünyaya kazandırdığı en önemli müzik gruplarından Abba, tam 40 yıl sonra müziğe döndü! 'Voyage' albümünün müjdesini veren 'Don't Shut Me Down' ve 'I Still Have Faith In You' grubun sıkı hayranlarını heyecanlandırmayı başardı. Peki bu heyecan resmi single listelerine yansıdı mı? Abba 40 yıl sonra beklentileri karşıladı mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Dile kolay, tam 40 yıl aradan sonra!

Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson ve Anni-Frid Lyngstad... Bu 4 İsveçli isim, 70'li yılların en popüler gruplarından Abba'nın elemanları. 70'li yıllarda özellikle 'Waterloo' ile Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazandıktan sonra sadece kendi ülkelerinde değil aynı zamanda başta Avrupa olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde sıkı hayranları bulunan Abba grubunun geri dönüş ihtimali sonunda gerçek oldu. Dile kolay, Abba tam 40 yıl sonra yepyeni şarkılardan oluşan bir albümle aramıza dönüyor!

'Dancing Queen'ciler 'Don't Shut Me Down'u çok sever

'Voyage' adı verilen yeni Abba albümüne 2021'in Kasım ayında kavuşacağız. Albümdeki şarkıların isimleri belli. 'I Still Have Faith In You', 'When You Danced With Me', 'Little Things', 'Don't Shut Me Down', 'Just A Notion', 'I Can Be That Woman','Keep An Eye On Dan', 'Bumblebee', 'No Doubt About It' ve 'Ode To Freedom' yeni Abba albümünün şarkıları olacak. Bu şarkılar arasındaki 'I Still Have Faith In You' ve 'Don't Shut Me Down'a kavuştuk bile. Bir ballad olan 'I Still Have Faith In You', nostaljik klibiyle beraber özellikle Youtube'da ses getirmiş durumda. Eğer klibi olmasaydı şarkı Youtube'da bu kadar çok izlenme/dinlenme rakamına ulaşır mıydı, biraz şüphelerim var açıkçası. 'I Still Have Faith In You'dan daha 'radyo dostu', daha 'eski neşeli' Abba şarkısı 'Don't Shut Me Down' ise grubun asıl geri dönüş şarkısı benim gözümde. 'Don't Shut Me Down', özellikle 'Dancing Queen'e bayılan Abba hayranlarının gönlünü kazanmayı başaracak bir şarkı. Abba'dan beklediğimiz dönüş şarkısı 'Don't Shut Me Down'dır benim gözümde. 'Don't Shut Me Down', zamanı 70'lerde durduran, bizleri geçmişe götürüp orada bırakan bir iş olmuş.

Resmi single listelerinde ne durumdalar?

Peki rakamlar ne diyor? Aynı anda tek single'da buluşan 'I Still Have Faith In You' ve 'Don't Shut Me Down' şarkıları, başta grubun kendi ülkesi İsveç olmak üzere birçok ülkede önemli liste başarıları kazanmayı başardı henüz ilk haftada. 'Don't Shut Me Down', resmi single listelerinde İsveç'te 1, Almanya'da 5, Norveç'te 7, İngiltere'de ise 9 numaradan listeye girdi. 'I Still Have Faith In You' ise Youtube'da genel kitlede yakaladığı başarıyı gençliğin egemenliğindeki dijital müzik platformlara yansıtmakta biraz zorlanmış. 'Don't Shut Me Down'ın biraz gölgesinde kalmış. 'I Still Have Faith In You', İsveç'te 2, Almanya'da 3, Norveç'te 13, İngiltere'de ise 14 numaradan listeye giriş yapmış. Bu dereceler asla kötü değil. Hatta son derece iyi. Demek ki Z kuşağı da Abba'nın 40 yıl sonraki dönüşüne pozitif bir tepki vermiş... Günümüzde resmi single listeleri oluşturulurken Youtube'dan ziyade Spotify ve iTunes'taki dinlenme rakamları daha çok dikkate alınıyor. Kasım ayında çıkacak olan 'Voyage'da en az 'Don't Shut Me Down' gibi 'eski Abba' kokan, orta tempo dans/disko şarkıları bekliyorum. Abba gibi ikonik bir grubun müziğe -dile kolay- tam 40 yıl sonra üstelik de tam kadro ile dönmesi umarım diğer müzik grupları için de örnek teşkil eder. Bakalım yeni Abba albümü 'Voyage' bizi nasıl şaşırtacak...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler