Geri Dön
Ajda Pekkan 'Aşklayalım'a imzasını 12 yıl rötar ve son saniye golüyle attı

Ajda Pekkan 'Aşklayalım'a imzasını 12 yıl rötar ve son saniye golüyle attı

Sözü ve müziği Şehrazat imzalı 'Bi' Tık'la belki de müzik kariyerinin en trend ve cool şarkısına imza atan Ajda Pekkan, 12 yıl önce yayınlandığı dönemde radyolarda sevilen 'Aşklayalım'e yeni bir yorum katmış. 'Şehrazat Bir Ömrün Hikayesi' albümünün açılışını yapan 'Aşklayalım' özellikle de finaldeki Ajda Pekkan vokaliyle akılda kalmayı başarıyor.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Türkçe pop'a birçok hit kazandıran söz yazarı ve besteci Şehrazat'a şöyle kanlı canlı, şöyle "O güzel söylemiş", "Yok yok, bence orijinali daha iyiydi" gibi bolca konuşulacak, üzerine kritik yapılacak bir saygı albümü yakışırdı elbette, hem de yıllar önce. Epey gecikmeli Şehrazat albümünün artık final kısmına nihayet gelmiş bulunuyoruz. Aslında yıllar, hem de çok uzun yıllar önce yayınlanması gereken 'Şehrazat Bir Ömrün Hikayesi' albümü, tam da tahmin edildiği ve beklenildiği gibi bir Ajda Pekkan şarkısıyla açılışı yapıyor. Yıllar önce sıfır kilometre olarak 2011 yılında Meyra'dan dinlediğimiz 'Aşklayalım' şarkısı birçok kişinin hayalindeki adrese, Ajda Pekkan'a rötarlı olarak ulaşıyor ve ortaya hem çok gecikilmiş hem de bir o kadar yılların hasretiyle dinlenecek bir cover çıkmış oluyor.

Haberin Devamı

Finaldeki vokal oyunu "İşte ses" dedirtiyor

Sözü ve müziği Şehrazat imzalı 'Aşklayalım'da aranjör koltuğunda Erhan Bayrak oturuyor. Bugüne kadar duyduğumuz, dinlediğimiz tipik ve standart Ajda Pekkan hit'leri arasında kendisine rahatlıkla yer bulmayı şimdiden garantileyen 'Aşklayalım'ın Ajda Pekkan versiyonunda zaten halihazırda az çok bildiğimiz bir besteye 'Süperstar' vokali ve farkı ekleniyor. Özellikle şarkının finali, gerçekten bugüne kadar belki de Ajda Pekkan'dan duymayı şöyle çılgınlar gibi aradığımız bir final. Nazar değdirmek gibi olmasın ama, Ajda Pekkan sanki tüm yılların havasını, cilasını, terini, tozunu bu son 1-2 saniyedeki vokaliyle hatırlatıyor. İmza da zaten tam da buna deniyor. 'Aşklayalım' belki bugüne kadarki en yaratıcı Ajda Pekkan şarkısı değil ama 'Flu Gibi' ya da 'Resim' gibi son ses dans etmelik şarkılar listesine rahatlıkla ilk 5'ten kendine yer bulacak kadar canavar gibi bir hit. Daha güzeli ise Ajda Pekkan'ın son saniyede imzasını atması ve vokal oyunu "İşte ses" dedirtmesi. Muazzam gerçekten. Ayakta kaç dakika alkışlamamız gerekiyorsa alkışlayabiliriz Pekkan'ı ya da yaşsız Ajda'mızı. Sevgiler ve saygılar iç içe, müthiş bir kombin eşliğinde.

Haberin Devamı

Genel havası 'Bi' Tık'ın bi' tık altında kalmış

'Şehrazat Bir Ömrün Hikayesi' albümünde bizi başka nasıl sürprizler bekliyor bunu bilemiyoruz ama en azından 'Aşklayalım' gibi buram buram Ajda Pekkan kokan bir şarkının tam 12 yıl sonra asıl gitmesi gereken adrese ulaşması gibi bir tablo varsa, evet, Şehrazat'a çok gecikilmiş olunsa da sonunda adrese teslim gollü bir hediye sunulmuş olması elbette tatlı bir gelişme. Ama biraz da eğri oturup doğru konuştuğumuzda 'Aşklayalım'ın hakkı zaten buydu ve Erhan Bayrak aranjesi çıtayı düşürmeden ama işte çok da yükseltmeden iyi bir iş sunmuş ortaya. Fakat yakın geçmişte Ozan Çolakoğlu imzalı bir 'Bi' Tık' varken doğal olarak söz konusu aranje olduğunda standart bir Ajda Pekkan çizgisi yerine çok daha yenilikçi ve cool bir versiyon çıkabilseydi daha da şahane olmaz mıydı mesela? 'Bi' Tık'taki elektronik dokunuşlar ve genel atmosfer itibarıyla hem çok tanıdık hem de ultra modern hava aslında 'Aşklayalım' gibi yüksek dalgada sörf yapan bir besteye dahi uygulanabilirdi. 'Aşklayalım' biraz daha karanlık bir çizgide, yakalanan kontrastla canlar yakıp canlar alabilecekken şu haliyle az biraz 2000'ler Ajda Pekkan standartı tekrarlanmış oluyor. Sonuç kötü mü asla değil. Fakat bir 'Bi' Tık' gibi başyapıt da değil. İyi, gayet iyi. Birçok Ajda Pekkan şarkısı gibi. Ama işte finale yılların vokalini kondurmuş bir Ajda Pekkan'a çok daha yenilikçi bir atmosfer de acayip yakışırdı tabii. Şu haliyle 'Bi' Tık'ın bi' tık altında kalmış maalesef.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler