Geri Dön
Aleyna Tilki'nin 'Ayrı Gitme'siyle 'Yalnız Çiçek'ler artık kalabalık!

Aleyna Tilki'nin 'Ayrı Gitme'siyle 'Yalnız Çiçek'ler artık kalabalık!

Yakın geçmişte Yıldız Tilbe'nin 'Yalnız Çiçek'ine bambaşka bir hava katan ve bunu henüz yolun en başında yapan Aleyna Tilki, benzer bir şovu bu kez Serdar Ortaç'ın 'Ayrı Gitme'sinde yapıyor. Aleyna Tilki, 'Ayrı Gitme' cover'ıyla "Bir cover itinayla 0 kilometreye çevriltilir" dedirtmeyi başarıyor...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Fazlasıyla çocuksu klibini saymazsak, yalnızca şarkı bazında ele alırsak 'Sır'la müzik kariyerinin en havalı, en modern, en trend işine imza atan Aleyna Tilki, kendisine yer yer rotasyon sıkıntısı yaşatan ancak muazzam kalitesinden ötürü yıllar sonra da hatırlanacak sağlam bir pop hit'i yapmanın gururunu kendisine yaşatan bu şarkıdan sonra doğal olarak biraz daha 'güvenli sular'da takılıyor. E iyi de yapıyor. Nitelik/nicelik dengesini gözeterek bir 'Sen Olsan Bari' üstü 'Yalnız Çiçek' cover'ı dönemini hatırladığımızda Tilki'nin şu ara niceliksel başarıyı öncelik olarak belirlemesi tuhaf değil. Bu noktada son derece 'sevilebilir' işler yapsa da fazlasıyla 'Aleyna Baba' modunda takılı kalması bir handikap oluşturmaya başlamıştı. Neyse ki imdada 2023 yazı ve elbette 2000'li yıllardan beri espriyle karışık Türkiye'nin en büyük bakkal işletmecisi olarak görülen Serdar Ortaç yetişti. Ortaç'ın ikinci saygı albümüyle birlikte Edis & Gülşen ortaklığı 'Sor' ve hemen yanında Aleyna Tilki'den 'Ayrı Gitme'yi dinlemiş olduk. İster istemez zamanlama bazında mukayeselerin havada uçuşmasına sebebiyet veren bu ikili arasında 'Sor' ne kadar yenilikçi ve günahıyla sevabıyla bambaşka bir çizgideyse Aleyna Tilki'nin 'Ayrı Gitme'si ise buram buram "Ben hit olacağım" diyengillerden.

Haberin Devamı

'Yalnız Çiçek'teki şovu 'Ayrı Gitme'de de devam ettiriyor

Sözü ve müziği Serdar Ortaç imzasını taşıyan 'Ayrı Gitme' aslında Serdar Ortaç'ın 385 şarkılık 'Nefes' albümünde karşımıza çıkmış ama süresinin 5 dakika olması ve temposunun fazlasıyla orta sularda gezinmesinden ötürü kaynayıp gitmişti. Halbuki bir damarı vardı şarkının, şöyle bir 2 dakikada Beşiktaş'a varılabilseydi 'Ayrı Gitme' zaten 2000'li yılların sonunda dahi patlardı. Yakın geçmişte ve hemen müzik kariyerinin başında Yıldız Tilbe'nin 'Yalnız Çiçek'ini dirilten, adeta şarkıyı 0 kilometre bir hale büründüren Aleyna Tilki, benzer bir şovu 'Ayrı Gitme'de de yapıyor. 'Ayrı Gitme' tek başına dinlenildiğinde ve 'Nefes'teki versiyonu unutulduğunda gerçekten de buram buram "Yepyeni bir şarkı!" havasında. Bundaki en büyük pay Ozan Çolakoğlu ve Can Atayılmaz ortaklığındaki aranjesinde kuşkusuz. 2010'ların bilhassa başında Türkçe pop çizgisinde az biraz monoton olsa da elektronik minik dokunuşlarla kendisini hissettiren ama çoğul için pek de yeterli bir yenilik olarak görülmediği için Z kuşağındaki yenilik ihtiyacını trap'e kaptıran bu sound, 'Ayrı Gitme'de daha iyi bir haliyle karşımızda. 'Ayrı Gitme' başından sonuna hem Tilki'nin genç ve inanır mısınız ama ilk günkü kadar ışıl ışıl enerjisini yansıtıyor hem bir canavar gibi radyo hit'i potansiyeli taşıyor hem de klipsiz haliyle bile Edis ağabeyi ve Gülşen ablasına kafa tutuyor. Yani niceliksel bazda ve hatta nitelikli bir iş olarak 'Ayrı Gitme' Aleyna Tilki'nin geçmişte 'Yalnız Çiçek'in yalnızlığa mahkum oluşunu sonlandırıyor, "Bir cover itinayla 0 kilometreye çevriltilir" tabelası astırıyor.

Haberin Devamı

Serdar Ortaç'ın '2 nota 1 beste'sine bile hava katabiliyor

Aleyna Tilki'nin 'Ayrı Gitme'si 2023 yazında kendine bir türlü dans etmelik şarkı bulamayanlara ilaç niteliğinde ve gereğinde. Şık ve havalı. Şu anda mesela göğsünüzü gere gere "Aleyna'm geldi" diyebilirsiniz. Şöyle bir elinizi kolunuzu iki eller havaya yapıp aynı anda cool da olabilirsiniz. Bunların hepsi artık mümkün şeyler. Serdar Ortaç'ın -kendi deyimiyle- '2 nota 1 beste'leri bile demek ki önemli dokunuşlarla cool da olabiliyormuş mesela. Aleyna Tilki, Serdar Ortaç'ın '2 nota 1 beste'sine bile hava katabiliyormuş. Müthiş. "Serdar Ortaç mı? Iyyy"lara gerek yokmuş mesela. "Demet Akalın şarkı çıkarmadıysa yaz gelmedi" esprilerine de gerek yokmuş mesela. Artık biraz daha komplike, biraz daha girift, biraz daha iç içe bakabiliyoruz değil mi? Mor ve Ötesi'yle düet yapan Aleyna Tilki aynı zamanda Serdar Ortaç bestesine şöyle gümbür gümbür bir nitelik kazandırabiliyor. Olay bundan ibaret. Daha 'Cevapsız Çınlama' çıktığında bile "Bakın arkadaşlar, yanlış yapıyorsunuz, bu kızda potansiyel çok büyük" demiş birileri olarak Aleyna Tilki'ye bir teşekkür de borçluyum elbette. Beni yanıltmadığı, doğrusuyla yanlışıyla müzik kariyerini çeşitlendirmeyi, renklendirmeyi seçerek birçok anlamda doğrunun yanında ilerlediği, müziğini ilk sıraya koymaktan vazgeçmediği için. Aleyna Tilki, henüz daha 23 yaşında 90'lar harici hiçbir ablasının, ağabeyinin yapamadığını yapmaya devam ediyor. En sevilen pop'çularımızın bile 50'lerine yaklaştığı hatta 50'lerini devirdiği bir dönemde Tilki'nin enerjisi sadece Z kuşağına değil aslında hepimize iyi geliyor. Ağabey ve ablalarına, onun daha da iyi olması için artısını da eksisini de söyleyebilme özgürlüğü tanıması ve henüz 20'li yaşlarının başında olması bile Aleyna Tilki'nin 'olmuş ve olacaklığı'nın göstergesi. Aleyna Tilki 'Ayrı Gitme'sin, hep bizimle olsun, sevelim-sevmeyelim ama ondaki cesaret ve azim herkese örnek olsun.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler