Geri Dön
Azam Ali kimdir? Niyaz grubu ve müziğin evrenselliği

Azam Ali kimdir? Niyaz grubu ve müziğin evrenselliği

Güzel müziğe hasret kaldığımız günlerdeyiz. Popüler kültürün yaşadığımız yüzyılı kasıp kavurduğu, güzellik ve estetik kavramlarını yakıp ‘kül’ ettiği şu günlerde güzel olup popülerleşmeyen sanatın peşindeyiz. Tüm bu ‘serzeniş’ ve arayışların gölgesinde sizlere, popüler müziklerin gölgesinde kalan ama eskimeyen ve değeri bilinen oldukça kıymetli bir müzik grubunu tanıtıyoruz: 'Azam Ali'...

Gülşah ÇOLAK
Gülşah ÇOLAK

Dinlediğimiz zaman kulağımızın pasını silen, gündelik varoluş sıkıntılarımızı rüzgâr alıp götürmüş gibi süpüren ve bizi hafifleştiren, çocukluk dünyamızın masallarına ulaştıran ‘Niyaz’ grubu ve değerli solisti; Niyaz’dan bağımsız olarak da single şarkılar yayınlayan değerli ses sanatçısı kadın vokalist ‘Azam Ali’. Azam kimdir peki? Niyaz grubu nasıl kurulmuş, gelin hep beraber öğrenelim...

Haberin Devamı

"Hepiniz kalbimin bir parçasısınız"

Azam Aliafgerad, 1970 yılında, İran’ın başkenti Tahran’da doğdu. 1979 yılındaki ‘İran İslam devrimi’ dolayısıyla İran’ı terk etti, Hindistan’da büyüdü, ardından ABD'ye yerleşti. Azam, 1995 yılında 'Vas' grubunu kurdu. Ardından 'Niyaz' grubu kuruldu. Şu an müzik hayatlarına Azam Ali’nin grubu Niyaz’dan bağımsız olarak çıkardıkları single'lar ve Niyaz grubunun çalışmaları ile devam ediyorlar. Azam Ali, Niyaz grubunun telli çalgılar üstadı Loga Ramin Torkian ile evlendi. Şu an ‘İman’ isminde bir de oğulları var ve ABD'de yaşıyorlar. Dinleyicilerine "Hepiniz kalbimin bir parçasısınız" diyen, çok değerli bir sanatçı Azam.

Eğer Azam Ali ve Niyaz ile ilk kez tanışıyorsanız, sizlere albüm kayıtlarıyla birlikte, mutlaka canlı performanslarını da dinlemenizi öneriyoruz. Spotify, Deezer ve Apple müzik platformlarından ulaşabilirsiniz. Azam Ali ve Niyaz’ın aktif olarak kullandıları bir Instagram hesabı ve Youtube kanalı mevcut. Instagram hesabında, çalışmalarını, ortaklıklarını, dinleyicileriyle güzel haberleri paylaşmaya devam ederken, Youtube kanallarında aktif olarak ürettikleri single şarkıları paylaşıyorlar. Eğer elektronik müzik dinlemekten hoşlanıyorsanız, Azam Ali’nin ve Niyaz’ın son yıllarda çıkardığı şarkıları incelemenizi tavsiye ederiz.

Haberin Devamı

Azam Ali kimdir Niyaz grubu ve müziğin evrenselliği

Sesini ne kadar övsek az

Azam’ın sesini ne kadar övsek az. Yaptığı müziklerde genel olarak vokalini ön planda tutuyor. Sesine fazlasıyla hakim bir sanatçı, dolayısıyla sesine kıvam vermeyi ve onu en iyi şekilde yönlendirmeyi iyi derecede başarıyor. Bu nedenle enstrümental müzik dinleyicilerini bile mest edeceğinden hiçbir şüphe yok. Yorumu için basitçe Ortaçağ ve Ortadoğu müziklerini kapsıyor diyebiliriz. 1995 yılından sonraki müziklerinin tamamında doğu mistisizminin ağırlığı hissediliyor. Etnik müzikleri, etnik müzik kavramını yaratmışçasına ince bir özenle yorumluyor. Sesi tamamen berrak ruhunun yansıması. Dinlemekten keyif alacağınıza bir şüphemiz yok, keyifli dinlemeler!

Benzer İçerikler