Geri Dön
'Canım'ız Göksel bizi hep diskoya götürsün!

'Canım'ız Göksel bizi hep diskoya götürsün!

Göksel'in diskografisindeki en havalı hit'lerden 'Hiç Yok' hepimizi büyülemişti. Araya pandemi girdi, köşemize çekildik, malum erteledik tüm planlarımızı. Ama artık eskiye döndük gibi. 'Canım'ız Göksel yeni şarkısında bu kez yine bizi dans moduna sokuyor. Haliyle milyonlarca kalp tek yürek atıyor. Dilimizde ise aynı cümle: 'Canım'ız Göksel bizi hep diskoya götürsün!

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2019 tarihli 'Hiç Yok' sadece Göksel diskografisi için önemli bir şarkı değildi. 'Hiç Yok' cool sözleri, retro havası ve "Dans şarkısı böyle yapılır!" dedirten Ozan Çolakoğlu aranjesiyle gelmiş geçmiş en havalı Türkçe pop dans hit'lerinden biri olmuştu. Başından sonuna kusursuzluk akan 'Hiç Yok', Göksel'in akustik havadan sıyrılıp dinleyiciye farklı tatlar verebileceğini, müzisyenin potansiyelinin derya deniz olduğunu bizlere hatırlatmıştı. 'Ay'da Yürüdüm' albümü haricinde niceliksel bir kaza yaşamayan, nitelik olarak değerlendirdiğimizde her yeni işiyle eski işlerini gölgede bırakan, çıtayı sürekli yükselten Göksel daha sonrasında 'Ben Fena Aşığım' gibi bir damar yakalamıştı. 'Lütufsuz Yaz' ve 'Çölde Bi' Vaha' ise büyük iddialar taşımasalar da elbette yüz güldüren, sempatik şarkılardı. Son yayınlanan Göksel single'ı 'Haklıydın' da 'Yalnız Kuş 2' tadını yakalamış, cool'luğuyla dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

'Hiç Yok'un bıraktığı yerden devam ediyor 'Canım'

Fakat elbette bir kez bize "Ah be Alfred Hitchcock!" dedirten 'Hiç Yok'u yayınlamış bir isim olması doğal olarak "Göksel bizi diskoya götür!" dememize sebep olmuştu. Göksel'den bir 'disko albümü' beklentisindeydik. Modern altyapıya retro soslar eklenerek ortaya çıkacak olan bu yeni Göksel albümü müzisyenin muhakkak sığınması gereken bir limandı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Canım' ise tam da bu beklentiyi karşılayacak cinsten bir iş. Çünkü Göksel yine bizi 'Hiç Yok' gibi diskoya götürüyor ve orada bırakıp, anahtarı üzerimize kilitleyip kendini sokaklara atıyor. Biz de 'Canım' eşliğinde tatlı bir kafada, "Hazırsan hazırım, canım!" diyoruz birbirimize. Sözleri Göksel'in kaleminden çıkan 'Canım'ın bestesi Göksel ve Osman Şahin'e ait. Şarkının en az 'Hiç Yok' gibi sağlam, gümbür gümbür modernlikteki aranjesi ise elbette şaşırtıcı olmayan bir şekilde ustamız Ozan Çolakoğlu imzalı. 'Canım' üç kilometre öteden bize "Ben 'Hiç Yok'un bıraktığı yerden devam ediyorum. Kusursuz değilim. Sizi sevgiyle kucaklıyorum. Canım" diyor. İyi de yapıyor.

Haberin Devamı

Artık bir albümle taçlanmalı bu disko ruhu!

Göksel'in 'Canım'ında kulağa "Bu da ne şimdi?" dedirten hiçbir şey yok. Muazzam bir akışı var şarkının. Şahane bir kusursuzlukta. Belki tek kusuru beste bazında 'Hiç Yok'tan bir tık daha sönük olması, ki onda da mukayese yaptığımız için bu sonuca varabiliriz ancak. Yoksa tek başına bir bebek gibi masum ve sevimli 'Canım'. Başından sonuna mest olarak dinliyorsunuz şarkıyı. Aynı anda hem trend ve Avrupai hem de tamamen bizden, şehirden sesleniyor Göksel. İnişleri, çıkışları, temposu, gerektiği yerde devreye giren melodisi, vokali, sözü, kısaca her şeyiyle içinde nazar boncuğu bile barındırmayan bir şarkı. Daha güzeli ise ilk etapta bile dinleyiciye "Vuuu" dedirtmesi, birkaç dinlemede ise kendine hayran bıraktırıp dinleyicide en az 50 defa dinleme isteği doğurması. Baştan sona zarafet, asalet kokuyor 'Canım'. O zaman artık daha yüksek perdeden 'Canım'ız Göksel'imize seslenme zamanı geldi. Bugüne kadar Yeşilçam'ın melankolik ve kıpır kıpır enerjisinden, alaturkadan, pop rock'tan, Fransız chanson'larından beslenen Göksel artık 'Bende Bi' Aşk Var'ın da üzerine çıkacak bir dolu dolu albümle çıkmalı karşımıza. 'Hiç Yok'un hemen arkasından pandeminin patlaması nedeniyle planlar, stratejiler değişmiş olabilir. Bence Göksel'in niyeti 2019'da 'Hiç Yok'tan sonra 'Canım'la devam etmekti. Ama tam da o dönemde araya pandemi girdi ve daha farklı bir yol izlendi. Olabilir. Ama artık pandeminin etkilerini -çok şükür- daha az hissettiğimiz bir dönemde diskoya, dansa, daha da önemlisi kaliteye ve kaliteli bir albüme çılgınlarcasına ihtiyacımız var. Göksel bizi tamamen diskoya götürsün, bu kez anahtarları üzerimize kilitlemeden, saatler boyunca hep birlikte kalalım orada. Eğlenmeye, dans etmeye, birlikte olmaya ihtiyacımız her geçen gün artıyor çünkü. Böyle zor zamanlarda bir güzellik yap bize 'Canım'ız, ciğerimiz Göksel! Albümle taçlansın bu muazzam Ozan Çolakoğlu ortaklığıyla çıkan disko sound'u...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler