Geri Dön
Ebru Gündeş ve Murat Boz düeti 'Sonsuza Dek', 'Gün Ağardı'yı geçer mi?

Ebru Gündeş ve Murat Boz düeti 'Sonsuza Dek', 'Gün Ağardı'yı geçer mi?

'Gün Ağardı' ile dinleyicilere muazzam bir düet armağan eden Ebru Gündeş ve Murat Boz ikilisi, ikinci 'O Ses Türkiye' yolculuklarını bu kez 'Sonsuza Dek' ile taçlandırdı. Peki ikinci Ebru Gündeş ve Murat Boz düeti 'Sonsuza Dek', 'Gün Ağardı'yı geçer mi?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Ebru Gündeş ve Murat Boz ikilisi 2016 yılında bir 'Gün Ağardı' patlatmıştı ki şarkıyı unutabilmek hâlâ mümkün değil. Sözü ve müziği Leyla Özöksüz imzalı olan ve Boz'un 'Janti' albümünde yer alan şarkı sanki Murat Boz ve Ebru Gündeş düet yapabilsin, kulaklarımızın pasını silsin diye yazılmıştı. Hem Murat Boz hem de Ebru Gündeş kokan şarkı, arabeske yakın yaylılarına rağmen Türkçe pop içinde değerlendirilebilecek bir işti. "Murat Boz ve Ebru Gündeş bir araya gelse işte tam olarak böyle bir şarkı çıkardı" dedirten 'Gün Ağardı' hem Murat Boz'un modern vokali hem de Ebru Gündeş'in tüyleri diken diken eden sesini dengeli bir şekilde bir araya getiriyordu. Şarkıda hem Murat Boz hem de Ebru Gündeş tadı alabiliyor, bir de üzerine ikisinin birleşimi olarak oldukça güzel bir sentez tat dinleyiciye geçiyordu.

Haberin Devamı

2022 yaz sezonundaki düğünlerin resmi şarkısı olmayı garantiledi

Gündeş ve Boz'un 6 yıl sonra, Ebru Gündeş'in ikinci 'O Ses Türkiye' yolculuğunda bir araya gelmeleri güzel bir sürpriz oldu. 'Gün Ağardı' ile dinleyiciden tam not alan ikilinin bir kez daha düet yapmak istemeleri ve 'O Ses Türkiye'deki ikinci birlikteliklerini böyle bir düetle taçlandırmak istemeleri gayet doğru bir adım. İkili bu kez 'Sonsuza Dek'te bir araya geldi. Sözü ve müziği Nezih Üçler imzalı 'Sonsuza Dek'in ilk dinlemede "Bu şarkıyı Mustafa Ceceli mi aranje etti?" dedirten düzenlemesi Ceceli imzalı. Şarkıyla uyumlu klip ise Gülşen Aybaba yönetmenliğinde çekilmiş. 'Sonsuza Dek' daha ilk dinlemede dinleyiciye 'damar'dan bir etki yaratan, "Ben büyük hit olacağım, hazır mısınız arkadaşlar?" diye bangır bangır bağıran, 'tutma' ve 'sevilme' garantili bir şarkı. Daha da önemlisi şimdiden 2022 yaz sezonundaki düğünlerin resmi şarkısı olmayı garantiledi. Özellikle "Benimle bir hayat kurar mısın? Öykümüzü baştan yazar mısın? Sonsuza dek benimle yaşar mısın? Hoş geldin ömrüme gözümün bebeği" sözlerinden oluşan nakaratı, düğünlerin vazgeçilmezi olan İrem Derici'nin 'Kalbimin Tek Sahibine'sini gölgede bırakmaya çok yakın.

Haberin Devamı

Şarkıda ciddi bir 'denge' problemi var

Fakat... Ebru Gündeş ve Murat Boz'un ikinci düeti 'Sonsuza Dek'te beni rahatsız eden önemli bir detay var. O da 'denge' ile ilgili... 'Gün Ağardı'yı dinlediğimizde bir Murat Boz, bir Ebru Gündeş ve -burası önemli- bir de Murat Boz & Ebru Gündeş tadı yakalıyorduk. Şarkıya ev sahipliği yapan Murat Boz, konuk isim Ebru Gündeş'i kendi albümü 'Janti'de muazzam ağırlıyordu. Şarkıda bir denge vardı. 'Gün Ağardı'yı Murat Boz ya da Ebru Gündeş tek başına yorumlasaydı şarkı eksik kalırdı. İkilinin sesleri şarkıyla o kadar uyumluydu ki 'düet' olmanın hakkını veriyordu. Fakat 'Sonsuza Dek' için bunu söylememiz pek mümkün değil. 'Sonsuza Dek' yüzde 70 bir Ebru Gündeş şarkısı. Buram buram Ebru Gündeş kokan bir şarkı. Her ne kadar 'ses hakkı' konusunda yüzde 50'lik bir adalet sağlansa da Ebru Gündeş, bu tattaki bir şarkının kendisine çok daha yakın olmasıyla ağırlığını fazlasıyla koymuş. Dolayısıyla Murat Boz bu şarkıda 'herhangi bir vokal' olarak kalmış. Yani Boz, müzik tarzı olarak deplasmanda olmanın sıkıntısını yaşamış ve ortaya 'ikinci bir düet'ten ziyade Murat Boz destekli bir Ebru Gündeş şarkısı çıkmış sanki ortaya. Halbuki Gündeş ve Boz ikilisi 'Gün Ağardı'da bu dengeyi muazzam yakalamıştı. Yine yapabilirlerdi. 'Sonsuza Dek', 'düet' olarak sınıfı pek geçemiyor bu noktada. Şarkı tutar mı? Kesinlikle. Sevilir mi? Düğünlerin favorisi olacak kadar hem de. Ama bir 'Gün Ağardı' değil maalesef 'Sonsuza Dek'...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler