Geri Dön
Gonca Vuslateri müzikte ne kadar iddialı?

Gonca Vuslateri müzikte ne kadar iddialı?

Gonca Vuslateri bir süredir merakla beklenen 'Hep Bi' Şey Eksik' adını taşıyan ilk single'ını yayınladı. Peki Gonca Vuslateri müzikte ne kadar iddialı? Vuslateri, müzik dünyasının 'Manik Serçe'si mi olacak?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

İyi ki 'taşma' arayışında...

Gonca Vuslateri'nin taşkın enerjisini gözlemleyebildiğimiz için çok şanslıyız. Oyunculuktan 'Manik Serçe'li şiir kitabına, enerjisini dönüştürüp, bir filtreden geçirip onu seven, sevmeyen herkesle buluşturuyor. Birçokları onu 'Vasfiye Teyze' rolüyle tanıyıp sevse de o hâlâ anlamlandırma, içinden taşma arayışında... İyi ki de bu arayışı devam ediyor. Çünkü bu sefer bir single'la karşımızda. Evet, Gonca Vuslateri, altın adımlarla inşa ettiği hayat yolculuğunda bu kez bir Sezen Aksu şarkısıyla karşımıza çıktı.

'Minik Serçe'den 'Manik Serçe'ye en büyük hediye...

'Hep Bi' Şey Eksik' adlı şarkı buram buram 'Minik Serçe' kokuyor. Sözlerinden nakaratına klasik bir Sezen Aksu şarkısı. 'Minik Serçe'nin bizim 'Manik Serçe'mize verdiği en büyük hediyelerden biri şarkı. İddialı mı? Değil. Bangır bangır çalar mı? Ne münasebet! Şarkının maneviyatı, tıklığından, nicelikselliğinden çok daha fazla. Vuslateri'nin ses rengi hoş olsa da şarkıyı çok daha iyi söyleyebilirmiş bile diyebiliyorsunuz. Kesmiyor bu şarkı. Daha iddialı, daha acıklı, daha keskin bir şarkı bekliyorsunuz aslında. 'Hep Bi' Şeyler Eksik'te gerçekten bi' şeyler eksik aslında.

Varsın bir şeyler eksik kalsın...

Doğan Duru'nun müthiş keyifli düzenlemesinde bile bir şeyler eksik. Fazla kısa sürüyor, tam şarkının içine girmişken bitiyor şölen. Bala Atabek'in çektiği videoda bile çok naif kareler görüyoruz. Ama yok, orada da vuruculuk sıkıntısı var. Tüm bunlar neyi kanıtlıyor peki? 'Hep Bi' Şeyler Eksik'teki 'eksik'likler neyin kanıtı? Şarkının kusursuzluğunun elbette. Kusurlarıyla, eksikleriyle kusursuzlaşıyor aslında 'Hep Bi' Şey Eksik'. Havada kalıyor. Hayatın ta kendisi gibi. Tamamlamaya endeksli "Hayat!" fikrimizin eksikliğini hatırlatıyor şarkı. Tam da bu yüzden, eksiğiyle birlikte güçleniyor. Gonca Vuslateri müzikte ne kadar iddialı, bilemiyoruz. Ama devam etmesi gereken bir yolculuk olduğu kesin. 'Hep Bi' Şeyler Eksik'i eksik bırakmamalı. Tamamlama çabamıza daha çok katkı sunmalı. Varsın bir şeyler eksik kalsın...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler