Geri Dön
Harry Styles 'Adore You' ile 1 numara olmayı nasıl başaramadı?

Harry Styles 'Adore You' ile 1 numara olmayı nasıl başaramadı?

One Direction grubundan tanıdığımız Harry Styles, solo müzik kariyerine devam ediyor. Aralık 2019'da yayınlanan ikinci albümü 'Fine Line'la hepimizi yine mest etmeyi başardı Styles. Ancak ilginç bir şekilde 1 numaranın gerisinde kaldı... Peki Styles, 1 numara olmayı nasıl başaramadı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Sign of the Times' artık bir klasik

Harry Styles, kendi adını verdiği ilk solo albümüyle fırtınalar kopartmayı başarmıştı. Özellikle 'Sign of the Times' birçok kişi için 2010'lu yılların klasiklerinden birine dönüşmüştü. Şarkı, İngiltere'de 1 numara olarak şarkıcıya prestij katmıştı. 'Two Ghosts' ve 'Kiwi' ise listelerde çuvallamıştı. Styles, 'Sign of the Times' gibi güçlü, hatta epik bir şarkı sayesinde müzik kariyerine güçlü başlamıştı.

3 şarkıyla PR yaptı

Aralık 2019'da 'Fine Line' adını verdiği ikinci albümünü yayınladı Styles. Peş peşe yayınlanan 'Lights Up', 'Watermelon Sugar' ve 'Adore You' single'larıyla dijitalde başarılı bir PR yaptı. Bunun neticesinde bu üç şarkı da listelere girmeyi başardı. Ancak ilginç bir şekilde bu 3 şarkı da ne İngiltere'de ne de Batı Avrupa'da 1 numara olmayı başaramadı. "Her şey liste başarılarından mı ibaret?" diyenler için, "Evet, liste başarıları, şarkıların tutup tutmamasında doğrudan etkili" cevabını vermek istiyorum.

Halbuki tek tek ilerleseydi...

'Adore You', diğer iki şarkının önünde bir şarkı. Soul, funk ve pop rock tınıları taşıyan 'Adore You' radyo listelerinde daha etkili. Ancak 1 numaranın gerisinde. Sebebi ise elbette dijitaldeki reklamın 'tek atımlık' bir etki yaratması. Styles, 'Sign of the Times'ın üstüne yapışmasından kurtulmak için dijitalde 3 şarkıyla PR çalışmasını yürütmüş. Bu da beraberinde başarının kısıtlanmasını doğurmuş. Halbuki 'Adore You' ya da 'Lights Up'a tek başına 'yatırım' yapılsaydı, yani klasik formatta tek tek ilerleseydi, rahatlıkla bir 'Sign of the Times' etkisi yaratılabilirdi.

1 numaraya yükselmeleri zor

Son dönemde dijital müzik platformları yükselişte. Buna bağlı olarak da her şarkıcı, bu mecralar için özel bir strateji uyguluyor. Harry Styles gibi 'aynı anda 3 şarkıyla PR yapmak' kafaları şarkılara garanti liste başarısı getirse de bu tutum, şarkıların 1 numaraya yükselmesinin önünü kesiyor ne yazık ki. Harry Styles'ın "Artık sadece 'Sign of the Times'la anılmak istemiyorum" gibi bir düşünceyle hareket ederek 'Adore You' ve 'Lights Up'ın 1 numara olma olasılığını zora soktuğunu düşünüyorum. Bu da bir seçim ama özellikle 'Adore You' 1 numara olmayı fazlasıyla hak ediyordu. Şu haliyle 2 ay sonra 1 numaraya yükselmesi bir hayli zor gözüküyor...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler