Geri Dön
İrem Aydın 'Gitme' şarkısıyla 'Hayalet Sevgilim' rüzgârını yakalar mı?

İrem Aydın 'Gitme' şarkısıyla 'Hayalet Sevgilim' rüzgârını yakalar mı?

2000'li yılların en büyük fenomenlerinden biri tabii ki 'Hayalet Sevgilim' şarkısıyla İrem Aydın'dı. Müziğe uzun bir ara veren İrem Aydın, 'Gitme' şarkısıyla müziğe döndü. Peki İrem Aydın 'Gitme' şarkısıyla 'Hayalet Sevgilim' rüzgârını yakalar mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2000'li yılların fenomeniydi

2000'li yıllarda teknoloji hayatımızın her alanına girmeye başlamıştı. 90'lardaki o dijital eksiklik, beraberinde kendi fenomenlerini de yarattı. Şu anda internet fenomeni olmak kolay, kalmak daha zor. 2000'li yıllarda ise henüz bu sosyal medya çılgınlığının içinde değilken adını duyurmak çok daha zor. 'Hayalet Sevgilim'le internet forum sitelerinin favorisi olmayı başaran İrem Aydın zoru başarmıştı, 2005 sonunda adını duyurmuştu.

'Git'i 'Gitme'yle tamamladı

'Hayalet Sevgilim' adı verilen bu albüme ismini veren şarkı ve ikinci klip 'Git' şarkıları o dönem epey ses getirmişti. 2006 başında gelen bu albümden sonra eğitimi için müziği bırakan İrem Aydın, daha sonra evlendi hatta anne oldu. Tam "Bir daha müziğe dönmez derken" hepimizi şaşırttı ve 2021'in ilk sürprizlerinden birini yapıp 'Gitme' şarkısıyla müziğe döndü.

Akustik havasıyla dikkat çekiyor

Sözü ve müziği kendisine ait olan 'Gitme'nin düzenlemesi de Cenk Çelebioğlu imzalı. Şarkı, akustik havasıyla dikkat çekiyor. Güçlü bir nakarat eksikliğine rağmen melodisiyle, vokalleriyle akıllarda kalıyor, sınıfı rahatlıkla geçiyor. 'Hayalet Sevgilim' rüzgârını yakalayacak kadar güçlü bir şarkı olmasa da İrem'in kendine özgü bir tarzı var. Nağmeli vokaller, akustik aranjeler, birbirine yakın dursalar da kendi içlerinde ayrılan şarkılar... Dilerim 'Gitme' İrem Aydın için müzikten bir daha gitmediği, kopmadığı bir serinin ilk halkası olur. 'Hayalet Sevgilim' kadar güçlü bir şarkıyla yoluna devam ederse İrem Aydın yılların acısını rahatlıkla çıkartabilir...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler