Geri Dön
İrem Derici 'Vazgeçtim İnan' cover'ıyla neyi başardı?

İrem Derici 'Vazgeçtim İnan' cover'ıyla neyi başardı?

İrem Derici, peş peşe single'larla müzik yolculuğuna devam ediyor. Son olarak 'Senin Hastan' adını verdiği 3 şarkılık EP'sini yayınlayan Derici, 1 Ocak 2021'yi bir Sagopa Kajmer cover'ı olan 'Vazgeçtim İnan'la karşıladı. Peki İrem Derici 'Vazgeçtim İnan' cover'ıyla neyi başardı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

En çalışkan popçuların başında geliyor

İrem Derici, üzerine ölü toprağı atılmış Türkçe pop'un en çalışkan isimlerinden biri. Hatta bana sorarsanız en çalışkan 5 şarkıcısından biri. Her çıkardığı single mutlaka dikkat çekiyor. Üzerine kafa patlatıyor, "Şurasını nasıl yapsak?"lara ciddi mesai harcıyor. İşine duyduğu hırsı, azmi 3 kilometre öteden hissediliyor. İrem Derici, 2020'yi 'Senin Hastan' adlı 2 şarkı ve 1 remix'ten oluşan EP'siyle kapatmıştı.

Şarkının hakkını vermiş

1 Ocak 2021'i ise bir Sagopa Kajmer cover'ı 'Vazgeçtim İnan'la karşıladı. Sagopa Kajmer'in 'Sarkastik' adlı EP'sinde yer alan 'Vazgeçtim İnan'ı cover'layan İrem Derici hepimizi şaşırtmayı başardı. Orijinalini dinleyip "Şu şarkıyı biri patlatsa" derken İrem Derici sesimizi duymuş gibi şarkıyı almış, bir güzel kendi üstüne göre biçimlendirmiş. Orijinaline sadık kalınmış ama çok gerekli eklemeler, detaylar verilerek şarkıya -belki de- olması gereken coşku eklenmiş. Ben Alper Atakan aranjesini ve İrem Derici yorumunu çok sevdim. Hem orijinaline yakın ama bunu başarırken de kendi içinde ayrı bir tat verebiliyor bu cover. İrem Derici, orijinalinde eksik olan coşkuyu kapatarak itinayla hakkını vermiş şarkının. Ve şarkıya kendinden bir şeyler katarak karakteristik bir tat da eklemiş. Bu mudur? Bence budur hocam...

Z kuşağı bu cover'ı sevdi

Bir cover'ın başarılı olarak kabul edilmesi için birebir orijinaline yakın olmasına gerek yok. Ya da dünyaları fethetmesi de şart değil. Malzemeler belli. Pasta yapımı, yaratıcılık cover'layana kalmış. İrem Derici, 'Vazgeçtim İnan'la hem kendi müzikalitesini çeşitlendirmiş hem de bir rap şarkısının aslında gayet 'pop'üler olabileceğini de bizlere kanıtlamış. Murat Joker yönetmenliğinde çekilen kısa film tadındaki klip ise İrem Derici'nin bugüne kadar çektiği en cool klip kesinlikle. Evet 'Vazgeçtim İnan' belki klasik Türkçe pop dinleyicisi için biraz fazla 'genç' bir şarkı olabilir ama Z kuşağının ve Sagopa'nın takdirini çoktan kazandı bile!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler