Geri Dön
Loreen eğer Melodifestivalen 2023'e katılırsa dönüşü muhteşem olur!

Loreen eğer Melodifestivalen 2023'e katılırsa dönüşü muhteşem olur!

Eurovision tarihine gelmiş geçmiş en büyük klasiklerinden biri olan 'Euphoria'yı kazandıran Fas kökenli İsveçli şarkıcı Loreen'in 2017'de finale bile kalamayarak büyük hüsran yaşadığı 'Melodifestivalen'a bir kez daha döneceği konuşuluyor. Peki Loreen'in 4'üncü kez Melfest'te yarışmaya sıcak bakması neden bu kadar önemli?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden 'Can'ımız, ciğerimiz Can Bonomo 'Love Me Back' şarkısıyla güçlü rakipleri arasında 7'nci olmayı başarmıştı. O yılın kazananı ise Fas kökenli İsveçli şarkıcı Loreen olmuştu. 'Euphoria' şarkısıyla gerek halk oylamasında gerekse jürilerden en yüksek puanı alan Loreen, en yakın rakibine tam 103 puan fark atmayı başararak muazzam bir zafer elde etmişti. Melodifestivalen'de yarı finalde yarıştığı ilk günden beri sadece Melfest'i değil aynı zamanda Eurovision'u kazanması beklenen ve üç ay içinde her iki yarışmayı da kazanan 'Euphoria', gelmiş geçmiş en büyük Eurovision birincilerinden olarak da görülmeye devam ediyor. Aradan geçen 10 küsür yıla rağmen güncelliğini, trendliğini kaybetmeyen, sıkı bir 'dark pop / eurodance' şarkısı olmayı başaran 'Euphoria', Loreen'i de gelmiş geçmiş en büyük Avrupalı pop divalarından yapmaya tek başına yetecek güçteydi elbette. Loreen'in müzik kariyerinde bir dönüm noktası olan şarkıdan sonra Loreen, gayet sıkı işlerle yoluna devam etse de elbette herkesin tahmin ettiği gibi her yeni üretiminde maalesef 'Euphoria'nın da gölgesinde kaldı.

Haberin Devamı

İddialara göre 4'üncü kez şansını deneyecek

Fakat işler her an değişebilir. Çünkü İsveç merkezli Aftonbladet gazetesi, 2023 yılının şubat ayında başlayacak Melodifestivalen 2023 yarışmacıları arasında Loreen'in de çok yüksek bir ihtimalle olacağını duyurdu. 'Euphoria'dan bir yıl önce 'My Heart Is Refusing Me' ile Melfest'te yarışan Loreen, Eurovision zaferinden sonra ise şansını bir başyapıt mertebesindeki 'Statements' ile denemişti. Ancak 2017 yılında Melfest'te tüm Avrupa'yı şaşırtan bir sonuç ortaya çıkmış ve eleştirmenlerden tam not alan, hatta 'Euphoria'dan bile daha sanatsal ve nitelikli bulunan 'Statements' şaşırtıcı bir şekilde 'Andra Chansen' turunda, yani final öncesi son bileti kıl payı kaçırarak herkesi şoke etmişti. 'Statements'ın şaşırtıcı bir şekilde finale bile kalamamasından sonra Melfest'e ve Eurovision'a 'ara' veren Loreen ise müzik kariyerine odaklanarak daha çok İsveç müzik piyasası için üretimlerde bulunmuş, hatta 2021 yılında kariyerinde ilk defa İsveççe bir şarkı olan 'Sötvattentårar'ı yayınlayarak İsveçli şarkıcıların İsveççe şarkı söyleme trendine uyum sağlamıştı. Ancak Loreen gibi büyük bir yıldızın elbette 'Euphoria' dönemi gibi nitelik-nicelik dengesini daha iyi koruyabildiği güçlü hit'lerle yoluna devam etmesi gerekliydi. Belli ki Loreen ve ekibi de benzer şekilde düşünüyor olacak ki şansını 4'üncü kez Melodifestivalen'da denemek istiyor.

Haberin Devamı

Onun yerinde kim olsa küserdi, bozulurdu, bir daha dönmezdi

Aftonbladet'a göre Loreen henüz net olarak Melfest'te 4'üncü kez yarışmayı kabul etmiş değil ancak kabul etmesi hem an meselesi hem de oldukça yüksek bir ihtimal. Eurovision hayranları arasında büyük bir heyecan yaratan bu gelişmede Loreen'in Melodifestivalen'da yarışması için kendisine önerilen şarkıya aşık olduğu, duyduğu andan itibaren bu şarkının aklından çıkmadığı belirtiliyor. İlginç olan ise şarkının tıpkı 2012'deki gibi yine Thomas G:son ve Peter Boström imzalı olması. Yani yüksek ihtimal bu kadar detay basına yansıdıysa ben Loreen'in kesinlikle katılmayı ciddi düşündüğünü kabul edenler arasındayım. Benim için Loreen'in Melodifestivalen'e katılması şu açıdan oldukça kaydadeğer: Belli ki Loreen her müzisyende olabilen egosal problemlerini aşma konusunda muazzam bir gelişme göstermiş. Onun yerinde kim olsa Eurovision'u kazandıktan sonra şansını bir kez daha denediğinde finale bile kalamadığında her şeye küserdi, bozulurdu. Ki o da küstü, bozuldu, bir süre kendisini her şeyden geri çekti, hatta saçlarını bile kazıtarak bir değişim aradı kendinde. E sonuçta milyonlarca kez dinlenmiş bir isim, Avrupa çapında birincilikle taçlanmış bir isim şansını bir kez daha deniyor ve finale bile kalamıyor, üstelik de şarkı eleştirmenler tarafından "Efsane" olarak görülmesine rağmen... Olacak iş değil! Loreen'in bu büyük hayal kırıklığını kabullenip küskünlüğünü ve kırgınlığını da yaşayıp sonrasında ise bütün her şeyi geride bırakmış bir halde 'pişerek' yoluna devam etmesi... İşte bence Loreen'i büyük yapan asıl kısım bu. Umarım Loreen'i 4'üncü kez Melodifestivalen'da güçlü bir şarkıyla görürürüz. 'Statements'la hakkının yenildiğini düşünenler onu İsveç'te asla yalnız bırakmayacak, buna eminim. Avrupa ise çoktan Loreen'den en az 'Euphoria' gibi bir Eurovision klasiği duymayı çoktan özledi. Haydi bakalım, "Loreen'in dönüşü muhteşem olsun, efsane artık sahalara şöyle sağlam bir şekilde geri dönsün" diyorum...

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler