Geri Dön
Polonyalı Margaret İsveç'in Melodifestivalen yarışmasını salladı

Polonyalı Margaret İsveç'in Melodifestivalen yarışmasını salladı

Müziğin evrenselliğine şapka çıkartmamız gerekiyor. Müzik dar kalıplara sığmaz, sığdırılamaz... Polonyalı şarkıcı Margaret'in İsveç'in en büyük müzik yarışması ve aynı zamanda en popüler televizyon programlarından biri olan Melodifestivalen'ı sallaması ne çok şaşırtıcı ne de çok olağanüstü...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Polonya'nın adayı olmuştu

Polonyalı şarkıcı Margaret'in adını epey uzun bir zamandır duyuyoruz. 'Thank You Very Much' ve 'Wasted' gibi şarkılarla gerek ülkesi Polonya'da gerekse Avrupa çapında ses getiren genç şarkıcı daha sonra 'Cool Me Down'la özellikle dijital müzik platformlarını sallamıştı.

Ülkesini Eurovision'da 'Cool Me Down'la temsil etmeye çok yaklaşsa da ülkesinin ulusal finalinde ikinci olarak umudunu bir başka bahara bırakmıştı.

İsveç'teki programlara katıldı

Akabinde çıkardığı 'What You Do' ile 2017 yazını bir kez daha sallayan Margaret'i geçen cumartesi günü İsveç'in Eurovision temsilcisini belirlediği en önemli müzik yarışması ve aynı zamanda ülkenin en önemli televizyon programlarından biri olan Melodifestivalen 2018'de de gördük.

'Andra Chansen'a, yani ikinci tura kalan ve oradan zaferle finale çıkan ve cumartesi günkü büyük finalde yarışan Margaret, 'In My Cabana' adlı şarkısıyla İsveçlileri büyülemeyi başardı.

Polonyalı Margaret İsveçin Melodifestivalen yarışmasını salladı

Melodifestivalen'da yarışmasının anlamı ne?

Peki İsveç'le pek de alakası olmayan Polonyalı şarkıcı Margaret'in İsveç'in 'Melodifestivalen'ında ne işi var ve bunun ne gibi bir anlamı var?

1- Margaret, 'Cool Me Down'la İsveçli dinleyicilerin beğenisi kazanınca İsveç televizyonu TV4'ün geleneksel yaz programı olan 'Sommarkrysset'e çıkmaya başladı ve 2016'dan beri de bu programa her yaz katılıyor. Yani Romanyalı şarkıcı Inna'nın Türkiye'de şarkılarıyla popüler olması gibi...

2- Margaret'in canlı performansını beğenen koskoca Melodifestivalen yapımcısı Christer Björkman tarafından Melodifestivalen 2018'e davet edildi ve o da yarışmacı olarak yarışmayı kabul etti.

3- Margaret her ne kadar jüriden başarılı puanlar alsa da televoting'ten o kadar da puan alamayınca 12 yarışmacı arasından 7'nci oldu - ki bana sorarsanız bu netice bile onun gibi adeta 'misafir katılımcı' pozisyonundan yarışmaya dahil olan birinin elde edebileceği şahane bir başarı.

Popçularımız onu örnek almalı

Margaret 2018'den sonra rotasını Avrupa pop müzik piyasasına yön veren İsveç'e çevirecek gibi gözüküyor ki bu da zaten onun şarkılarıyla yakaladığı bir başarı.

Yurt dışına açılmayı ABD ve İngiltere gibi zor hedeflerle planlayan popçularımızın Margaret'ten öğreneceği çok şey var.

İsveç'ten dünyaya açılmak

Önce İsveç gibi müzik dünyası açısından gerek starlarıyla gerek besteci ve prodüktörleriyle birçok ülkeye fark atan bir ülkede tutunmak ardından da dünya starı olma peşinden koşmak gerekiyor.

Tıpkı Margaret gibi.

Margaret'in başarısı sadece Avrupa'yla sınırlı kalabilir belki, onu kestirmek biraz zor.

Ama önümüzdeki yıllarda Margaret'in adını duymaya devam edeceğimiz kesin, o ayrı...


twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler