Geri Dön
Raffaella Carra kimdir?

Raffaella Carra kimdir?

Bir nesli kendine hayran bırakmış İtalyan şarkıcı Raffaella Cara, şov dünyasının en önemli isimlerindendi. Biz de "Raffaella Carra kimdir?" sorusuna Molatik olduk. Siz de "Raffaella Carra kimdir?" diye merak ediyorsanız gelin hep birlikte Molatik olalım...

Fazilet Şenol
Fazilet Şenol

Raffaella Carra kimdir?

Raffaella Carra, 18 Haziran 1943 tarihinde İtalya, Bologna'da doğmuştur. Tam adı Raffaella Maria Roberta Pelloni olan şarkıcı Bologna'da 8 yaşına kadar dans dersleri aldı ve 1951 yılında Roma’da Accademia Nazionale di Danza’da (Ulusal Dans Akademisi) dans derslerine devam etti.

'Sakın Sakın Ha' olarak seslendirildi


Raffaella Carra, ilk defa 1952 yılında 9 yaşında iken 'Tormento del passato' adlı filmde oynadı. Raffaella Carra, Centro Sperimentale di cinematografia’dan (ulusal film okulu) 1960 yılında mezun olana kadar 5 filmde daha oynadı. 1961 yılından itibaren İtalyan televizyonunun çeşitli şovlarında şarkı söyledi ve dans etti. Özellikle, 1970'lerin başından beri, ayrıntılı koreografi, büyüleyici ayrıntılı temalar ve onun sınır tanımayan tarzını içeriyordu. Sunuculuğunu Dario Fo ve Franca Rame'in yaptığı 'Canzonissima Show’da dansları sırasında televizyonda göbeğini gösteren ilk kişi oldu. 1965 yılında 20th Century Fox film şirketi ile anlaşma imzalayarak ABD’ye taşındı. 1966 yılının sonunda İtalya’yı özlediğinden memleketine geri geldi. RAl’de yıllarca sunuculuk ve şov yıldızlığı yaptı. Ayrıca değişik sesi ve sonradan sarıya boyadığı saçları Carra’nın sembolü oldu.

Raffaella Carra, 1965 yılında Frank Sinatra, Edward Mulhare, ve Trevor Howard ile birlikte, 'Von Ryan's Express' filminde rol aldı. 1966 yılında Bill Cosby ile başrolde 'I Spy' dizisinde oynadı. 1971 yılında televizyon ekranlarında söylediği 'Tuca Tuca' adlı şarkısı hit oldu. 1978 yılında söylediği 'Tanti Auguri' adlı şarkısı İtalyan eşcinsel izleyiciler arasında popüler bir şarkı haline geldi. Raffaella Carra’nın 1977 yılında söylediği 'A Far L'amore Comincia Tu' adlı şarkısı; Ülkü Aker tarafından Türkçe söz yazılarak Ajda Pekkan tarafından 'Sakın Sakın Ha' olarak Türkçe seslendirildi. 1977 yılında hit olan başka şarkısı da 'Fiesta' (Party) orijinal olarak İspanyolca idi, ancak şarkı listelerde göründükten sonra Fransızca ve İtalyanca olarak da kaydetti.

Eurovision'u sundu


1970-1971 yıllarında Raffaella Carra, 'Canzonissima Show’da sunuculuk yaptı. 1972 yılında İspanya'ya taşındı, televizyon şovları yaptı ve İspanyolca plaklar çıkardı. 1979 yılında Arjantin’de Buenos Aires’e taşındı. Orada da televizyonda şovlarına devam etti. Buenos Aires’de 1980 yılında bölgenin en önemli yıldızlarıyla 'Barbara' müzikal romantik komedisini çekti. 1982 yılında İtalya’ya temelli döndü. 2011 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nda İtalya’nın sunuculuğunu Bob Sinclar ile birlikte yaptı.

Bir dönem dünya müziğine ve şov dünyasına damga vuran isimler arasında yer alan İtalyanların ünlü şarkıcı ve sanatçısı Rafaella Carra 5 Temmuz 2021'de 78 yaşında hayata veda etti.


Fazilet.Senol@milliyet.com.tr
twitter.com/SenolFazilet
instagram.com/SenolFazilet

Benzer İçerikler