Geri Dön
Reynmen ve Zeynep Bastık düeti 'Yalan' tutar mı?

Reynmen ve Zeynep Bastık düeti 'Yalan' tutar mı?

Reynmen ve Zeynep Bastık özellikle Z kuşağının favori şarkıcılarından ikisi. Bu iki isim güçlerini birleştirmiş ve ortaya 'Yalan' adı verilen bir düet çıkmış. Peki Reynmen ve Zeynep Bastık düeti 'Yalan' tutar mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

'Ela' özellikle Almanya, Avusturya ve Hollanda'da çok sevildi

Reynmen her ne kadar konserlerinde playback yaptığına dair çıkan haberlerle gündeme gelip "Bu adam şarkıcı değil, bu adam fenomen!" dedirtse de düzenli aralıklarla özellikle Z kuşağını yakalayan işlere imza atıyor. Siz beğenin ya da beğenmeyin, Reynmen bir marka olmanın gücünü 'Derdim Olsun' ya da 'Ela' gibi şarkılarda kullandı bile. Bu şarkılardan 'Ela'nın çok önemli bir Avrupa resmi single liste başarısı da mevcut üstelik. Almanya'da 51, Avusturya'da 61 numaraya kadar yükselen 'Ela', Hollanda'da ise ilk 100'e giremese de 'Tip' listesinde yani ilk 100'ün dışında kalan 'yeni' şarkıların oluşturduğu 'ilk 100'e aday' listesinde 10 numaraya kadar yükselmeyi başarmıştı. Yani Reynmen'e gerek yurt içinde Z kuşağından gerekse yurt dışında gurbetçilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden önemli bir destek ve sevgi var.

İsimler heyecan verici

Benzer bir sevgi Zeynep Bastık için de geçerli. Rap müziğin yükselişte olduğu son birkaç yıldır Türkçe pop'taki yeni nesil temsilciler arasında en ümit veren isimlerden biri olan Zeynep Bastık yoluna sağlam adımlarla devam ediyor. İkilinin güçlerini birleştirmesi, bir konserde buluşmaları ve bir düetle karşımıza çıkmaları 'teknik' olarak şaşırtıcı değil. Müzikleri genç, enerjileri sağlam ikili 'Yalan' adlı 2 dakika 44 saniyelik şarkıda kendilerinden beklenilen bir 'gençlik' içinde. Sözü Tepki ve Modo'ya ait olan 'Yalan'ın müziği ise oldukça kalabalık bir ekibin elinden çıkmış. Bestede Zeynep Bastık, Reynmen, Arem Özgüç, Arman Aydın ve Tepki'nin imzası var. Aranje ise Arem Özgüç ve Arman Aydın'a teslim edilmiş. Yani işin içinde bir de son dönemin büyük bir çıkış yakalayan ikilisi Arem Özgüç ve Arman Aydın da var. Oldukça heyecan verici isimler.

Daha çok günü kurtarıyor

Peki Reynmen ve Zeynep Bastık düeti 'Yalan' tutar mı? 'Yalan'ı dinlediğinizde aklınıza hemen bir Latin Amerika havası geliyor. Son dönemde Maluma'nın etkisiyle şöyle hafiften bir 'reggaeton' yürüyüşü, temposu oldukça trend olmaya başladı. Tıpkı 90'lı yılların sonunda yaşanan Latin trendi gibi son dönemde de başta Rauw Alejandro olmak üzere çeşitli isimler oldukça 'evrensel' hit'ler yakalıyor. 'Yalan' da işte o tada sahip. Yani bir Latin sosu var. Şarkı akıcı, sonuna nasıl geldiğinizi anlamıyorsunuz. Gerek Youtube gerekse Spotify gibi mecralarda da heyecan yaratmayı başarmış durumda şarkı. Yani şarkının tuttuğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Fakat bence bu şarkıda önemli bir 'oyuncak' eksikliği var. Fazla düz bir şekilde ilerliyor şarkı. Ne güçlü bir nakarat var bu şarkıda ne de bu işe dinamizm katacak farklı bir melodi. Arem Özgüç ve Arman Aydın bence şarkıyı oldukça modern bir hale sokmuş fakat beste bazında bence bu kadar kalabalık bir elden çıkmasına rağmen bir tık eksiklik var. Şarkıya bir dinamizm gerekliymiş. Bu haliyle bir süre dinlenilecek ama asla ne Reynmen ne de Zeynep Bastık için 'unutulmaz' bir şarkıya dönüşmeyecek bir iş çıkmış ortaya. 'Yalan' asla başarısız ya da hayal kırıklığı yaratan bir şarkı değil. Ama söz konusu iki trend isim olduğunda ortaya en azından bir 'Nirvana' gibi aynı anda hem epey beğenilecek hem de epey tepki toplayacak, yani bir hit olmanın gerektirdiği 'asla kayıtsız kalınamama' durumunu yaşatacak bir iş beklerdim ben daha çok. 'Yalan' daha çok günü kurtarıyor, yarınları değil...

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler