Geri Dön
Riff Cohen kimdir?

Riff Cohen kimdir?

Riff Cohen'in adını özellikle son yıllarda daha sık duymaya başladık. Riff Cohen kimdir? İşte Riff Cohen hakkında mutlaka bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Riff Cohen kimdir?

Riff Cohen, 26 Mart 1984 tarihinde İsrail'in Tel Aviv şehrinde dünyaya geldi. Riff Cohen'in müziğini oryantal rock, rai ve gnawa olarak tanımlayabiliriz. Yahudi asıllı Tunuslu bir baba ile Yahudi asıllı Cezayirli bir annenin çocuğu olarak doğan Cohen, Ramat Aviv semtinde büyüdü.

Riff Cohen ve sahne deneyimi

Riff Cohen, liseyi bitirdikten sonra Tel Aviv Üniversitesi'ne kaydoldu. Burada müzikoloji bölümüne devam eden Cohen, aynı dönemde ilk sahne deneyimini yaşadı. Sanata ilgisinden ötürü eğitimine bu dalda devam etmek isteyen Cohen, Fransa'da bir sanat bursu kazandı ve 2008 yılında ülkenin başkenti Paris'e taşındı.

Riff Cohen ve albümleri

Müzisyen, ilk albümü 'A Paris'i 2013 yılında yayınladı. Bu albümden 'A Paris', 'Six Heures', 'J'aime' ve 'Dans mon quartier' şarkılarını peş peşe single olarak çıkaran şarkıcı, daha sonra 2015 yılında ikinci stüdyo albümü 'A La Menthe'i piyasaya sürdü. Bu albümden de 'Helas' ve 'Marrakech' single olarak yayınladı.

Riff Cohen ve 'Dans mon quartier' (Miş Miş)

Riff Cohen'in özellikle Türkiye'de tanınan bir şarkıcıya dönüşmesinin en önemli sebebi, hiç kuşkusuz 'Dans mon quartier'... 2013 yazında yayınlanan şarkı, 2015 yazında Simge Sağın tarafından 'Miş Miş' adıyla yayınlandı. Orijinaline yakın bir aranjeyle seslendirilen bu cover sayesinde Riff Cohen de Türk müzikseverler tarafından keşfedildi.

Riff Cohen ve başarıları

Şarkıcı, her ne kadar sosyal medyada popüler olsa da, fiziksel satış bazında önemli bir liste başarısı yakalayamadı. Indie kategorisine dahil edebileceğimiz şarkıcının başarısı daha çok dijital ortamda gözlemlenebilir. 2012 yılında MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde 'En İyi İsrailli Şarkıcı' adaylığı kazanan Riff Cohen'in şarkılarını İbranice, Arapça ve Fransızca dillerinde söylüyor.

Benzer İçerikler