Geri Dön
Selda Bağcan kendini övdüğüne pişman mı oldu?

Selda Bağcan kendini övdüğüne pişman mı oldu?

Selda Bağcan, BBC Türkçe'den Aylin Yazan'a verdiği röportajda kendisiyle ilgili arka arkaya övgü dolu sözler söylemiş, sosyal medyada ve haber sitelerinde de bu sözleri gündem olmuştu. Bağcan, karşılaştığı yorumlardan rahatsızlık duymuş olacak ki konuyla ilgili 'Kendimi durup dururken övecek kadar manyak mıyım? Kadın (BBC muhabiri) beni gaza getirdi. BBC röportajında karşımda soru soran kişi gözükmediği için sürekli kendimi övüyormuşum gibi oldu. Resmen komplo gibi' dedi.

Turcel Orman
Turcel Orman

Selda Bağcan'ın cevaplarındaki "Benzersiz bir sesim var, kimseye benzemiyor”, “Epeydir ünlüyüm, ünüm dünyaya yayılmış” ve “70’li yıllarda internet olsaydı ben şimdi Ay’a çıkmıştım” ve kendini övdüğü daha birçok cümle dikkat çekmişti.

Haberin Devamı

Öncelikle Selda Bağcan'ın soruların kendisine nasıl sorulduğunun bir önemi olmadığını bilmesi gerekiyor. İster bir muhabir direkt sorsun, ister bu röportajdaki gibi soruları ekrandan okuyarak arka arkaya cevaplıyor olsun. Mühim olan, bu sorulara verdiği cevaplar.

Röportajın editörü Murat Nişancıoğlu, Selda Bağcan'ın açıklamalarına yanıt verdi. Gaza getirme ya da komplo kurmanın söz konusu olmadığını söyleyen editör, mülakatın başında Selda Bağcan'a formatın bu şekilde olduğunun söylendiğini belirtti.

Selda Bağcan'ın kendini övmeye hakkı olduğunu ve çok değerli bir sanatçı olduğunu ekleyen Nişancıoğlu, BBC çalışanı Aylin Yazan'ın işini doğru yaptığını ve gerekmesi durumunda röportajın 23 dakikalık ham halini yayınlayabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Selda Bağcan, sosyal medya kurbanı olmuş gibi duruyor. O yüzden hatayı röportajı yapan muhabirde ya da röportaj şeklinde aramamalı. Sosyal medyada bu cevapları kesip biçip arka arkaya koyanların işgüzarlığı.

Ha Selda Bağcan'ın cevapları biraz kulak tırmalıyor mu? Kişiden kişiye değişebilir belki ama sanırım biraz 'aşırı' bir övgü var kendisine karşı. Bu yüzden biraz da olsa garip durduğunu itiraf etmek gerek. Eğer Selda Bağcan, cevaplarından pişman olduysa ve "Keşke daha temkinli cevaplar verseydim" diyorsa bunu bilemeyiz.

Bağcan, 70 yaşında ve çok sevilen bir sanatçı. Cevaplarından ötürü de kimsenin hışmına uğramadı. Sadece sosyal medyada biraz alay konusu oldu hepsi bu.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler