Geri Dön
'Sertab'ın Müzikali' için söylenebilecek 5 kelime

'Sertab'ın Müzikali' için söylenebilecek 5 kelime

'Sertab'ın Müzikali' ile Sertab Erener, sanat hayatının 25. yılını kutluyor. 'Sertab'ın Müzikali'nde hissedilen bu duygu yoğunluğunu sadece beş kelime ile anlatmak ise aslında, başarmak için ihtiyacımız olan 5 şey...

Büşra Köksal
Büşra Köksal

Sertab'ın Müzikali için yola çıkarken, birçok duyguyu aynı anda hissedeceğimi biliyordum ama Sertab'ın Müzikali ile bu kadar umut dolacağım aklıma gelmezdi.

Haberin Devamı

Delilerin kuyulara attığı taşlar, bizi kurtarabilir mi?

Olmaz dediğiniz her şeye başlamak için bir adım atmaya hevesli olun. Anlatın anlatın anlatın. Herkese başarmak istediklerinizi anlatın, doğru insanları seçmeye gayret edin ama yine de anlatın... Anlatırken kendinizi izleyin, gözleriniz büyüyor mu? Mutlu oluyor musunuz? Mutlu da ediyor musunuz? Daha şimdiden heyecanlandıysanız, elinize bir taş alın ve o kuyuya o taşı atın gitsin. Alelade bir taş da atmayın üstelik, sizin için en değerli taş hangisiyse onu alın ve fırlatın. Bütün gücünüzle.

Çünkü ancak bu şekilde başarılıyor büyük şeyler.

Sertab’ın Müzikali’nden çıkarken düşündüğüm tam da buydu işte. Üst üste beş defa izleyecek olsam, uykusuz kalmayı tercih eder; yine izlerim bu müzikali. Bunun sebebi Sertab Erener’in muhteşem sesi ya da bitmeyen enerjisi değil, müzikalin her anında hissedilen; kuyuya bütün kuvvetiyle gönderdiği o taş.

Haberin Devamı

Bu gösteride daha başka bir şey var, elle tutulamayan ama buram buram hissedilen bambaşka bir şey; SEVGİ

İşte bu yüzden, ben sahnede Sertab Erener’i değil, Sertab’ı izledim. Sanki yüzyıllardır tanıdığım ama görüşmeye bir türlü fırsat yaratamadığımız; karşılaşınca da onca yıl geçmemiş gibi devam ettiğimiz arkadaşım olan Sertab’ı. O kadar rahat, o kadar kendinden emin, o kadar duru ve o kadar güvenilir, o kadar şefkatli, o kadar sevgi dolu, o kadar yol göstermeye çalışan abla… İncelikli kadın Sertab Erener.

Bu müzikal, ticari kaygılardan arınmış, sahnedeki o yetenekli insanlara tutunacak bir dal, bir umut, bir yol gösterici olsun diye ortaya çıkarılmış. Ve onların enerjisiyle öyle bir büyümüş ki o tutulacak dal izleyiciye kadar uzanıyor.

Sahne ekibinin ona olan gerçek sevgisi Sertab Erener’e bakışlarından, Sertab Erener’in ablalığı ise dokunuşlarından belli oluyor.

Yoksa hangi müzikalin başrolü, vokalini ön plana çıkarmak için kendini geri çeker? Sesini kısar ya da şarkıyı bırakır? Peki hangi müzikalin başrolü sahneyi dansçılarına bırakırken bir köşede kendi halinde eğlenmeye devam eder?

Şefkat, inanç, bilgelik, sevgi ve bunların hepsini bir arada tutan çok kuvvetli bir yapıştırıcı; bir tutam delilik...

Haberin Devamı

İşte Sertab’ın Müzikal’ini tanımlayan 5 kelime… Bizim başarmak için ihtiyacımız olan beş kelime...

Sertab’ın Müzikali ile uzatılan o dalı ben de tutuyorum, farklı bir yerinden.

Kırılırsak beraber kırılacağız fakat kırılmadan hemen önce bile olsa; inandığımız işleri öyle bir yapacağız ki; gören, tanıyacak.

Bugün benim tanıdığım gibi.

O kuyuya o taşı iyi ki attın Sertab.

Tam da bu delilik kurtaracak, bizi.

Sertabın Müzikali için söylenebilecek 5 kelime

instagram.com/_busrakoksal
busra.koksal@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler