Geri Dön
Simge 'Üzülmedin Mi?' şarkısıyla doğru yoldan yürüyor

Simge 'Üzülmedin Mi?' şarkısıyla doğru yoldan yürüyor

Simge Sağın 'Üzülmedin Mi?' şarkısıyla dönüş yaptı. Müzik kariyerinde 'Miş Miş'le büyük başarı elde eden Simge, birçokları için hala 'Miş Miş'le hatırlanıyor. İşin kolayına kaçmadığını ve farklı işlerle karşımıza çıkma gayretinde olduğunu gördüğümüz Simge yeni şarkısında da değişik bir yol izliyor. Sözü ve müziği Ersay Üner'e ait olan 'Üzülmedin Mi?' dünyayı yeniden keşfetmiyor, müziğe yenilik getirmiyor ama eli y&

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Simge'nin 'Miş Miş' öncesi dönemde 'Ödeme Vakti' ile ortalama bir 'eller havaya' şarkısı, 'Başı Dertte' ile Merve Özbey-Demet Akalın arası bir hava yakalamıştı.

Haberin Devamı

İlk albümündeki 'Misafir' ise sesinin rengini daha net ortaya koyması ve şarkıdaki romantik tını nedeniyle özellikle radyoların sıkça yer verdiği bir şarkı olmuştu.

'Miş Miş'le zaten yakalanması kaçınılmaz olan başarının adeta habercisi olan 'Bip Bip' de eğlenceli aranjesiyle dikkat çekmişti.

Düzenlemelerde 'Bip Bip'le başlayan Ozan Bayraşa işbirliği güzel şarkılar çıkardı ortaya.

'Yankı' bu işbirliğinin halen daha en iyi şarkısı.

Sadece Simge ya da Ozan Bayraşa için de değil, Türkçe pop tarihine de şimdiden adını yazdırmayı başaracak kadar güçlü ve doğru bir şarkıydı.

Simge başka şarkılar da yaptı üstüne, mesela 'Miş Miş' ekolünden 'Kamera' ya da 'Prens & Prenses' gibi.

Ancak hiçbiri 'Yankı' kadar beğenilmedi.

Haberin Devamı

'Miş Miş' niceliksel olarak ne kadar büyük bir hit olduysa 'Yankı' da Simge'nin niteliksel olarak en doğru, en prestijli işiydi.

Yeni şarkı 'Üzülmedin Mi?' biraz 'Yankı' ekolünden bir şarkı.

Asla kötü değil hatta gayet iyi, gayet doğru yoldan ilerliyor, gayet doğru adımlar atılmış.

Ama şarkı bir yandan da 'Yankı'nın her açıdan geride kalmışı gibi de tınlıyor.

Sözler, beste, melodi ya da aranje, kötü hiçbir şey yok.

Fakat 'Yankı'daki kusursuzlukla karşılaştırıldığında, ister istemez mukayese edildiğinde e biraz gölgede kalıyor.

Simge, orta ritm şarkılarda hem trendi yakalayabiliyor hem de sesinin rengini daha net belli edebiliyor.

Bunlar Ozan Bayraşa'nın başarılı aranjesiyle birleşince de 5 üzerinden 3.5-4 arası bir notla sınıfı rahatlıkla geçebiliyor.

Ama 'Yankı', Simge Sağın'ın adını duymayan rock'çıların bile bildiği, takdir ettiği, 'Oha bu nedir, çok başarılı, çocukluğuma döndüm' dedirten ve günümüz pop şarkıları arasında bize bir nefes olmayı başarmış bir şarkıydı.

'Üzülmedin Mi?' mesela bir 'Prens & Prenses'e göre şimdilik gayet tatmin edici ama uzun vadede 'Yankı'yı yapan bir ekipten çok daha kusursuzunu, çok daha başarılısını bekliyoruz...

twitter.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler