Geri Dön
Tarkan 'Yap Bi Güzellik' ile 2022 yazını kurtarır mı?

Tarkan 'Yap Bi Güzellik' ile 2022 yazını kurtarır mı?

2022 yılında pandemi sonrası suskunluğunu bozan biricik Megastar'ımız Tarkan bu kez de 'Yap Bi Güzellik'le çıktı karşımıza. Peki yazın ortasında ansızın gelen ve 'garantici' tavrıyla dikkat çeken yeni Tarkan hit'i 'Yap Bi Güzellik' beklentileri karşıladı mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

2022 yılında pandemi sonrası suskunluğunu bozan Tarkan bizlerle bir şarkı buluşturmuştu birkaç ay önce hatırlarsınız. Kimileri o şarkıya ayılmış, kimileri bayılmış, bazıları ise "Bu ne biçim şarkı?" moduna girmişti. Ancak söz konusu şarkı gerek dijitalde gerekse radyolarda sıklıkla çalmayı başarmış, sadece Spotify'da tam 15 küsür milyon kez dinlenmeyi başarmıştı. Tarkan gibi bir markanın böylesine sosyal medya trendlerine giren bir şarkının hemen akabinde bir 'sağlama' yapması gerekiyordu elbette. Aksi takdirde söz konusu şarkı 'tekil' olarak kalacak ve tartışmaların aleviyle yanıp küle dönme tehlikesi geçirecekti. Tarkan sadece duygusal ve duyarlı değil aynı zamanda akıllı ve zeki bir star. Doğu'dan Batı'ya, Kuzey'den Güney'e Türkiye'nin dört bir yanına ulaşabilir bir yıldız. Haliyle Tarkan'dan tam da bu dönemde bir şarkı bekledik ve merakımız geçtiğimiz günlerde yayınlanan 'Yap Bi Güzellik'le son buldu.

Haberin Devamı

Yazın ortasına daha ateş eden bir hit yakışmaz mıydı?

'Yap Bi Güzellik' buram buram bir 'son dönem Tarkan şarkısı'. Bir önceki Tarkan hit'i kadar ilk dinlemede kopartmayan 'Yap Bi Güzellik' bir yol şarkısı, bir yaz akşamı şarkısı. Sözü Tarkan'a, bestesi Tarkan ve Ozan Çolakoğlu ikilisine ait olan 'Yap Bi Güzellik'in aranjör koltuğunda tahmin edeceğiniz gibi Ozan Çolakoğlu oturuyor. Buram buram 'son dönem Tarkan şarkısı' olan 'Yap Bi Güzellik', özellikle 'Karma' albümüyle noktayı koyan, çıtayı Everest'e taşıyan Tarkan'ın olgunluk dönemi eserlerinden. Hani yine eğlendiriyor, yine keyif veriyor ama oturduğu yerden yapıyor bunları. Balkondan sesleniyor bizlere Tarkan. Bu balkon meselesi tepeden bakma anlamında değil tabii ki. Tarkan 'Yap Bi Güzellik'te kıvrak, eğlenceli ya da muzip bir tavır yerine daha sakin, daha 'babaç' bir modda. Biz eğleniyoruz, o da eğleniyor ama birlikte ateşe veremiyoruz, bir engel var sanki aramızda. Şarkıyı sevmemek ya da sempatik bulmamak elde değil, bir kere onu söyleyelim hemen bu noktada. Sonuçta Tarkan yazmış, Tarkan söylemiş. Meselemiz bu değil. Ama 'Karma' albümündeki herhangi bir şarkıyı hatırladığınızda, mesela bir 'Ay', mesela bir 'Hüp' otomatik olarak bir maziye gidiyorsunuz. Şu anda kanınız kaynıyorsa, içiniz içinize sığmıyorsa, hatta affedersiniz düz duvara tırmanmak istiyorsanız açacağınız şarkı 'Yap Bi Güzellik'ten bir önceki şarkı olabilir ama 'Yap Bi Güzellik' bence olmaz. Halbuki tam da yazın ortasında şöyle ortalığı kasıp kavuran, bangır bangır, ateş eden bir Tarkan kıvraklığı duysaydık daha iyi olmaz mıydı mesela?

Haberin Devamı

'Garantici'liği mantıklı olsa da...

'Yap Bi Güzellik', Tarkan'ın doğru işlerinden biri. Bir önceki şarkının yarattığı kafa karışıklığını gideren, garanti, ilk dinlemede bile sevilen, birkaç dinlemede mutlaka renklerine bağlayan, radyo dostu, arabada eşlik etmelik tatlı bir yaz şarkısı. Dijitalde de radyolarda da 'Yap Bi Güzellik' en geç birkaç hafta içinde mutlaka ağırlığını koyacak, buna hiçbir şüphem yok. Ama KÖFN hegemonyasında geçen 2022 yazına çok daha cazibeli bir yaz hit'i çok yakışırdı bence. Hele bu hit Tarkan'dan gelseydi çok da bomba bir sürpriz olurdu. Bir 5 yıl sonra Tarkan güzelliklerinden ilk 30 belirlemeye kalktığımızda 'Yap Bi Güzellik' hemen aklımıza gelir mi, benim gelmez açıkçası. Şarkıyı sevdim, keyifle dinledim o ayrı. Ama işte beklentiler Everest olunca, üstelik bir önceki Tarkan bombası gerçekten de bombalar bombası olunca -mantıksal olarak 'garantici' bir yolla doğru adım atılmış olsa da- duygularımızın şelaleliği kısmı biraz havada kalıyor. 'Yap Bi Güzellik'teki "Ooo"lar durumu kurtarsa da şarkının video klibinin bir hayli sönüklüğü ya da videonun Youtube'da hem popüler bir müzik kanalından hem de şahsi hesaptan aynı anda yüklenerek 'tıkların bölünmesi' gibi stratejik hatalar nedeniyle az biraz hevesin kursakta kalması durumu söz konusu. Elbette Tarkan'ın peş peşe hit'lerle müzik yolculuğuna kendisini fazla özlettirmeden devam etmesi mükemmel ötesi. Ama işte bize artık daha bomba şeyler lazım. 'Çok Ağladım' gibi cool, 'Kuzu Kuzu' kadar kıvrak, 'Sevdanın Son Vuruşu' gibi yüksek sözler, melodiler lazım. Tarkan bize bir güzellik yaptı bu yaz, kabul ama bu bize ne kadar uzun süre yetecek, işte orası soru işareti.

Haberin Devamı

 

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler