Geri Dön
Vega 'Delinin Yıldızı'na 9 ay sonra klip çekti

Vega 'Delinin Yıldızı'na 9 ay sonra klip çekti

Türk rock grupları arasında kendine özgü sağlam bir yer edinen Vega grubu geçtiğimiz eylül ayında 'Delinin Yıldızı' adını verdikleri 4'üncü stüdyo albümleriyle hayranlarının karşısına çıkmıştı. 12 yıl sonra gelen 'Delinin Yıldızı'nın ilk klibi ise geçtiğimiz günlerde yayınlandı...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Herkesi etkiledi

Vega 'Delinin Yıldızı' adını verdikleri albümleriyle müzik eleştirmenleri tarafından tam not almayı başarmıştı. Grubun özellikle ikinci ve üçüncü albümleri olan 'Tatlı Sert' ve 'Hafif Müzik'in muhteşem bileşimi gibi tanımlamalar yapılan 'Delinin Yıldızı'ndan çokça şarkı ön plana çıkmıştı. Özellikle albüme adını veren 'Delinin Yıldızı', 'İsim-Şehir', 'Arzuhal', 'Dünyacım', 'Sevgilim' ve 'Komşu Işıklar' gibi şarkılar sadece grubun hayranlarını yani Vega'taryenleri değil aynı zamanda Türk rock müziğini yakından takip eden dinleyicileri de etkilemeyi başarmıştı.

9 ay sonra karşımızda

9 ay bekledik ve karşımıza 'Delinin Yıldızı'nın ilk klibi geldi... 'Delinin Yıldızı'nın ilk klibi aynı zamanda albümün giriş şarkısı olan ve albüme adını veren şarkıya geldi. Bir nevi 'albümün özeti' diyebileceğimiz 'Delinin Yıldızı' grubun olgun, sakin ama kırılgan duruşuna oldukça uyuyor. Klibin de haliyle bunu yansıtması gerekirdi...

Şarkıya farklı bir hava katıyor

Nitekim tam da böyle olmuş. Damla Yolaç tarafından çekilen klibin görüntü yönetmenliğini Arınç Arısoy üstlenmiş. Ortaya çıkan iş ise oldukça profesyonel ve zihin açıcı... Hikâye barındırsa da daha çok kısa film tadında bir klip karşımızda. Deniz Özbey Akyüz ya da Tuğrul Akyüz yok. Yerine hikâye var. Ve daha da önemlisi şarkının üzerine çıkmayan, şarkıya farklı bir tat veren bir klip.

'Standart'ın dışındalar

Vega, 'klipler konusunda çok da şanslı değil'den ziyade Vega, standart 'klip' algısının dışında bir grup. Hatırlayın... İkinci albüm 'Tatlı Sert'in çıkış şarkısı 'Bihaber' o zamanki cep telefonu teknolojisiyle çekilmiş farklı bir işti. Her ne kadar sonuç çok da aşırı profesyonel olmasa da farklı bir deneyimdi.

'Tatlı Sert 2' döneminde

'Bu Sabahların Bir Anlamı Olmalı'ya çok sonra Akasya Asıltürkmen'li bir klip çekilmişti. Şarkı, radyolarda bolca döndükten sonra ve ne yazık ki albüm bir türlü grubun o zamanki müzik şirketinin iflas etmesinden ötürü raflarda bulunamamasından sonra 'Tatlı Sert 2' döneminde bu video gelmişti.

İnternetin kolaylığı

'Serzenişte', 'Elimde Değil' ve 'Hafif Müzik' gibi kliplerle geçen 2005-2006 döneminden sonra ne bir single, ne bir albüm ne de bir klibe rastladık Vega'dan. Bir önemi var mı? 2000'li yıllar ile 2010'lu yıllar arasında fark var. Artık Youtube var. Müzik kanalları tarafından yayınlanmayan kliplere internet sayesinde erişebilmek mümkün.

Tarihe iz bırakmak

Youtube hesabından yayınlanan 'resmi lyric video', yani şarkının sözlerini içeren bir video bile klip tadında artık. Dolayısıyla, evet, 'Delinin Yıldızı' kliplenmeseydi bile olabilirdi. Ama işin bir de tarihe iz bırakma kısmı var. Bu yüzden önemli.

Nice hikâyelere...

Vega 'Delinin Yıldızı'na klip çekerek videolarla bir hikâye anlatmayı önemsediklerini ve daha da önemlisi diskografilerinin akışını ve bütünlüğünü bozmamak istediklerini anlatmış oldu. Şahane de yapmış oldular. Dertlerinin şarkı, müzik, hikâye olduğunu hatırlatarak, müzisyenliğin tanımını eksiksiz yaparak... Nice hikâyelere!

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Vega Delinin Yıldızına 9 ay sonra klip çekti

Vega Delinin Yıldızına 9 ay sonra klip çekti

Vega Delinin Yıldızına 9 ay sonra klip çekti

Vega Delinin Yıldızına 9 ay sonra klip çekti

Vega Delinin Yıldızına 9 ay sonra klip çekti

Vega Delinin Yıldızına 9 ay sonra klip çekti

Benzer İçerikler